Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKOMJERNA BIROKRACIJA

Ravnatelj Carinske uprave: Moramo putnicima koji svakodnevno prelaze granicu omogućiti brži prijelaz

Nakon uvođenja novih mjera pust granični prijelaz u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
29.12.2021.
u 22:40

Demirović je objasnio kako su potrebe lokalnog stanovništva specifične jer je riječ o ljudima koji žive na jednoj, a rade na drugoj strani granice, imaju rodbinu s druge strane granice, ili obavljaju socijale usluge s druge strane granice, te je u takvim okolnostima potreban i specifičan pristup

Ravnatelj Carinske uprave Hrvatske Mario Demirović razgovarao je u srijedu na graničnome prijelazu Vinjanima Donjim s načelnicima općina Posušja i Gruda iz BiH o tome kako pojednostavniti carinsku kontrolu kako bi lokalno stanovništvo s obje strane brže prelazilo granicu.

"Moramo putnike dovesti u situaciju da naše postupanje ne bude prekomjerno birokratizirano i da uvažavamo putnike koji svakodnevno prelaze granicu da im se omogući što je moguće brži prijelaz - to je naša dužnost", rekao je Demirović novinarima.

Objasnio je kako su potrebe lokalnog stanovništva specifične jer je riječ o ljudima koji žive na jednoj, a rade na drugoj strani granice, imaju rodbinu s druge strane granice, ili obavljaju socijale usluge s druge strane granice, te je u takvim okolnostima potreban i specifičan pristup.

"Ako je bilo birokratiziranog postupanja s naše strane, a to je neizbježno u jednom velikom sustavu, mi moramo raditi na svrhovitosti tog postupanja", rekao je Demirović, ističuću potrebu da se za lokalno stanovništvo s obje strane granice pojednostavni i ubrza prijelaz preko granice bez prekomjernog postupanja.

Načelnik Općine Gruda (BiH) Ljubo Grizelj izrazio je zadovoljstvo današnjim razgovorom jer je spomenuto rješavanje "nepotrebnog birokratskog ponašanja" prilikom prijelaza lokalnog stanovništva s obje strane međudržavne granice.

Komentara 1

AI
Ante III
23:36 29.12.2021.

Iz Minhena do Hrvatska granice trebas sest sati.A za prelazak granice oko sat vremena. Toliko o brzini inteneta i motivaciji granicne policije.Preci mozes cijelu Europu a u vlasitu drzavu te sto puta skeniraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije