Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin protiv čovječnosti

Ratnom zločincu 13 godina zatvora za streljanje pet bošnjačkih civila

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
24.06.2019.
u 15:42

Analizirajući izvedene dokaze, Vijeće je zaključilo da je Pavić kao pripadnik Volarske čete 6. ljubijskog bataljuna bio svjestan širokog i sustavnog napada na nesrpsko stanovništvo

Sud Bosne i Hercegovine osudio je u ponedjeljak nekadašnjeg pripadnika vojske Republike Srpske Sretka Pavića na trinaest godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu pet civila te progonu bošnjačkog stanovništva u ljeto 1992. godine. 

Kako je priopćeno iz državnog Suda BiH, prvostupanjskom presudom je Pavić, koji je bio pripadnik postrojbe Volarske čete, proglašen krivim za zločine protiv čovječnosti počinjene u sklopu sustavnog etničkog čišćenja nesrpskog stanovništva na području Prijedora.

Pavić je sudjelovao u ubojstvu pet bošnjačkih civila u selu Rizvanovići. Najprije ih je zarobio sredinom srpnja 1992. a nakon toga ih je zajedno sa suborcem, u međuvremenu preminulim Perom Stevandićem, strijeljao nedaleko od tamošnje škole. 

Analizirajući izvedene dokaze, Vijeće je zaključilo da je Pavić kao pripadnik Volarske čete 6. ljubijskog bataljuna bio svjestan širokog i sustavnog napada na nesrpsko stanovništvo.

Paviću su određene mjere zabrane putovanja, te su mu oduzete putne isprave. 

On ima pravo žalbe na ovu prvostupanjsku presudu.

Ključne riječi

Komentara 5

DI
didajoza
17:01 24.06.2019.

Zaista STRAŠNA kazna za zločinca i nečovjeka nakon 27 godina kazna 13godina to je PRAVDA trebao je dobiti 27 godina robije jer su ubijeni ljudi toliko godina mrtvi a on još živi!

TO
Toni66
16:45 24.06.2019.

Pavić je sudjelovao u ubojstvu pet bošnjačkih civila u selu Razvanovići. Najprije ih je zarobio sredinom srpnja 1992. a nakon toga ih je "zajedno" sa suborcem, u međuvremenu preminulim Perom Stevandićem, strijeljao nedaleko od tamošnje škole. ne shvatljivo a istinito strahota ... Mene zanima a to nema . Njegovo stav ; zašto si to uradio ? Tko ti je to naredio ? Znao si da je to ratni zločin ? Kako te je majka kučka civil,i živa do sada ? ? odgajala ? dali si morao i zašto si to učinio ? koliko škole imaš - familija ? Tko su ti bili savjetnici da doneseš tu odluku ? tko i kako j e stradao od tvojih poznanika ili familije susjeda...i kako na koji način u idiotskom ratu susjeda ? ( Neki zovu ratove domovinom domovinski domodbrambenim - za dom spremni nikad svinjski- zločinački ! ) sve su to relevantne stvari za presudu . Ali i još 100 drugih pitanja ... Tako da ne znam jli presuda normalna . I uvijek me ljuti jena stvar a to je zašto za vojne zločine ne sude vojni sudovi ? Ili nih nema ili su pre glupi ili znaju da je to suđenje smo jedno nepravda na nepravdu . Jer jedan vojni sud u Beogradu Zagrebu ili Sarajevu za isti zločin donosi 3 razlićite presude i to jako razlićite a broj žrtava uvijek isti! ,

AV
avim
09:17 25.06.2019.

Suborac mu umro,a tko je svjedok ubojstva i tko je vidio da su to civili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije