Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaznena prijava

Ratni zločin kod Vukovara: 1991. zatvorio ženu u prostoriju i više puta je silovao

Silovanje
Davor Puklavec/PIXSELL
31.05.2021.
u 12:10

Protiv osumnjičenog 55-godišnjaka policija je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, dovršili su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je 55-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni, tada 26-godišnjak, krajem listopada 1991. godine za vrijeme oružane agresije JNA i paravojnih postrojbi na Republiku Hrvatsku, u tada okupiranom naselju u okolici Vukovara, kao naoružani pripadnik paravojnih postrojbi, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju mjesta te s poljoprivredne površine na kojoj je radila, odveo hrvatsku državljanku te ju doveo u prostorije bivše mjesne zajednice na ispitivanje, nakon čega ju je odveo i zatvorio u susjednu prostoriju gdje ju je tijekom večeri, uz upotrebu sile, više puta silovao - navode iz PU.  

Protiv osumnjičenog 55-godišnjaka policija je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.  Osumnjičeni je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:40 07.06.2021.

Nema diskusije: metak!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije