Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješno spašavanje

Ratni helikopter spasio Slovenca nakon odrona stijene na Paklenici

hgss spašavanje helikopterom (1)
Foto: HGSS/PIXSELL
1/3
23.05.2010.
u 11:06

Slovenski alpinist je bio jako preplašen, no nasreću nije bilo težih posljedica - rekao nam je Neven Zrilić iz zadarskog GSS-a

Slovenski alpinist (27) pao je s visine od deset metara u kanjonu Paklenica nakon što mu se pri usponu na visinu od 200 metara odlomila stijena. Pretrpio je višestruke ozljede, a njegov kolega pozvao je upomoć Gorsku službu spašavanja koja je bila u kanjonu Velike Paklenice. Zbog sumnje na teške ozljede i s obzirom na to da je penjač bio duboko u stijeni, pozvana je dodatna ekipa iz Zadra te helikopter HRZ-a s letačima spasiocima iz Splita.

Oni su tog trenutka bili u potrazi za nestalim belgijskim turistom za kojim se traga u okolici Dubrovnika. – Zahvaljujući vještini pilota, helikopter je uspio nadletjeti mjesto u stijeni gdje je unesrećeni ležao te je na fiksnom užetu uz pomoć spasilaca iz Zadra izvučen iz stijene i evakuiran na sigurno. Slovenski alpinist bio je jako preplašen, no, na sreću, nema težih posljedica – rekao je Neven Zrilić iz zadarskog GSS-a te dodao da je prekjučer u odronu kamenja ozlijeđen i alpinist iz Zagreba (25) koji se kretao u podnožju stijene. I njemu je pružena liječnička pomoć.

U akciji je sudjelovalo 12 spasilaca iz Zadra, šest iz Splita, dva iz Zagreba i po jedan iz Karlovca i Samobora.

Ključne riječi

Komentara 10

SV
SveBor
12:42 23.05.2010.

Da dodam iz naslova(!): 1. uspješno spšavanje GSS-a - moglo bi USPJEŠNA AKCIJA GSS-A 2. Slovenaca - treba SLOVENCA, u tekstu se navodi da je spašen 1 (jedan) Slovenac Već mjesecima vikendom vjerojatno nema lektora u Večernjaku, a nekako mi mi se čini da ga uopće nemaju.

UD
Utjerivać dobroga
14:11 23.05.2010.

To nije dobro. Sada je Zlovenac vidio kakvom flotom raspolažemo.

BU
BukiZG
12:30 23.05.2010.

Ponekad se zapitam da li itko čita ove članke prije objave. 1. RATNI helikopter - eventualno helikopter HRZ ili vojni helikopter 2. Zbog sumnje na teške tjelesne OZLJEDA - valjda OZLJEDE 3. BELGIJANSKIM turistom - možda ipak BELGIJSKIM 4. u akciji je sudjelovao 12 SPAŠAVATELJ - možda ipak 12 spašavatelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije