Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježavanje stradanja

Ratko Mladić nikad nije odgovarao za ratni zločin u Škabrnji

Obljetnica u Škabrnji
Foto: Frane Šarić
1/3
18.11.2018.
u 16:15

Ovdašnji mještani krive i hrvatsko pravosuđe i sve  dosadanašnje hrvatske vlade zbog ne procesuiranja ratnih zločina u ovom ravnokotarskom mjestu

Nedopustivo je da gotovo nitko nije odgovarao za zločin u Škabrnji. Tužan sam i bijesan jer mislim da nitko i neće odgovarati i to unatoč tome što se zna gdje su nalogodavci iz JNA. Svima mogu dati adrese tih pukovnika u Beogradu, Valjevu, Novom Sadu i ja znam gdje su. Ali bojim se da ću poput mnogih umrijeti a ne dočekati da odgovorni budu kažnjeni.

Hvala što je došlo polovica Vlade ali to neće pomoci ovom narodu koji trazi istinu i pravdu i procesuiranje zločinaca od kojih neki slobodno šetaju Hrvatskom. Sramotno je za pravosuđe što 27 godina poslije zločina moju majku od 98 godina su tek prije neki dan pitali Iz Dorha što je tada bilo. To je sramota...Gotovo u dahu  izgovorio je ovo Marko Miljanić zapovjednik škabrnjske obrane nakon polaganja vijenaca na spomen obilježje za žrtve velikosrpske agresije u ovom ranokotorskom selu. Marko Miljanić jedan je od mnogih Škabrnjana razočaranih u činjenicu da gotovo nitko nije odgovarao za 46 civilnih žrtava i 15 branitelja ubijenih prije 27 godina.

Iako je Ratko Mladić svoj zločinački put započeo upravo u Škabrnji protiv njega nikad nije podnesena optužnica za ovaj zločin. U koloni sjećanja bilo je tisuće Škabrnjana i njihovih prijatelja, izaslanika državnih i županijskih institucija koji su položili vijence na spomen obilježje i pred križ na groblju za ukupno 86 poginulih tijekom cijelog domovinskog rata u Škabrnji. Izaslanik predsjednika Sabora Milijan Brkić je rekao da se ne smije zaboraviti  krvava žrtva Škabrnje i četnička agresija, te da treba učiniti sve napore da se procesuiraju počinitelji. 

 

U Škabrnji se obilježila 27.obljetnica stradanja mještana Škabrnje, 18. studenog 1991. kada je zločinačka takozvana JNA uz pomoć lokalnih četnika masakrirala ukupno 43 civila i 15 branitelja, a do kraja rata ukupno je poginulo 86 Škabrnjana. 

Ovdašnji mještani krive i hrvatsko pravosuđe i sve  dosadanašnje hrvatske vlade zbog ne procesuiranja ratnih zločina u ovom ravnokotarskom mjestu.

Pogledajte video Vukovar nekad i sad:

Komentara 19

DU
Deleted user
10:00 18.11.2018.

Često zaboravljamo da jedan od NJEGOVIH POMAGAČA, zapovjednik muslimanskih snaga u BiH Atif Dudaković dan danas Hrvate rado naziva ustašama

DU
Deleted user
10:38 18.11.2018.

Pa nije Ratko Mladić kriv za to, da nije osuđivan za te zločine. Nego Hrvatska vlada koja nije pokrenula tužbu za ratne zločine.

WW
wwwcroxx
19:03 18.11.2018.

Zahvaljujući HDZ SDP komunistima. Mesić, Boljkovac, Manilić, Josipović i ostale štetočine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije