Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrana uložila prigovor

Ratko Mladić boluje od "obmane sjećanja"

haški sud
Zeljko Lukunic/PIXSELL
17.01.2014.
u 19:50

Zanimljivo je da je i Tužiteljstvo uložilo isti prigovor što je za Mladićevu obranu dokaz "da Mladić nije sposoban za unakrsno ispitivanje"

Nakon što je Haaški tribunal naložio da Ratko Mladić kojemu se u Haagu sudi za ratni zločin i genocid, od 28. siječnja, pa koliko bude bilo potrebno, po sat i pol dnevno svjedoči na suđenju njegovom, formalno, nadređenom Radovanu Karadžiću, Mladićeva obrana je uložila prigovor jer drži da je njihov branjenik teško bolestan čovjek.

No, zanimljivo je da je i Tužiteljstvo uložilo isti prigovor što je za Mladićevu obranu dokaz "da Mladić nije sposoban za unakrsno ispitivanje". Kako prenose mediji u Srbiji, Mladićev odvjetnik Branko Lukić kaže da su svi dosadašnji nalazi vještaka psihologa pokazali kako je optuženi Mladić, nakon niza moždanih udara došao u fazu bolesti poremećaja pamćenja koja se naziva "obmana sjećanja".

- Ljudi oboljeli od ovog sindroma su uvjereni da govore istinu, iako iznose činjenice koje nisu temeljene na realnosti. Oni su u to toliko uvjereni da bi prošli čak i poligraf laži jer su u potpunosti pomiješali stvarnost i prošlost - objašnjava Lukić.

Mladićev branitelj kaže kako je "Karadžić vrhunski neuropsihijatar i vjerujem da on možda i najbolje zna kako Mladić nije sposoban za to svjedočenje, međutim iz meni nepoznatog razloga on i dalje na tome inzistira" te dodaje kako sumnja "da bi Mladić uspio suvislo odgovoriti barem na jedno od pet Karadžićevih pitanja, a bolje da i ne razmišljam što bi se dogodilo tokom unakrsnog ispitivanja Tužiteljstva".

>> Mladić će ipak morati svjedočiti na suđenju Karadžiću

Komentara 5

FI
fidec
20:59 17.01.2014.

da li ijedan srbin ima muda [osim Biljane Plasic] da kaze jest ja sam radio na etnickom ciscnju pa sta,Veliki srpski heroj je ubijao i srpsku djecu samo da spasi svoju guzicu.Na kraju se usrao na sudu glumeci budalu,Svi srbi treba da se ponose svojim herojima

LU
lutomirski
10:17 18.01.2014.

Vi se svi igrate suda i pravde, vi svi ste veliki moralisti, vi svi imate demkroaciju na koju se zovete a koja ne postoji, covjeka u USA na navodno najvecoj demokraciji na svjetu, ubijaju sa inekcijom koji se muci desecimaima minuata, a njegova djeca rodbina i drugi to gledaju i onda se jos bune da ce drzavu tuziti, necovjecanstvi svijet,pun lazi a prave se kriscani i poscjecuju neke crkve, dajte Mladicu dozivotni zatvor ili metak u celo kao Ceaușescu i gotova prica. Nemogu vise smisliti kako trazite pravdu i svi ste nepravdeni,treba vam samo dati prilika. Jest da treba imati zatvore i sud,jer puno krvopija hoda po ovome svjetu, samo malo pravednije molim vas...nemojte nas stalno lagati...

JA
jamanuša
15:04 21.01.2014.

srbi jako vam je junaštvo naiskoli kad su u pitanju nemoćni i nejaki- kao paučina zato se ispričajte svim susjedima poput M. Babića radi daljnjeg mira ako vam je stalo do njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije