Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAČUN U MALOM LOŠINJU

Rat za goste – brata ubio nasred terase restorana

mali lošinj
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
03.08.2017.
u 21:15

U tučnjavi na terasi restorana koja je potrajala dvadesetak minuta sudjelovalo je sedam ili osam ljudi. Turisti su pobjegli odmah na početku...

– Ubit ću ti oba sina pa ćeš vidjeti kako će ti biti provesti ostatak života bez njih – riječi su kojima je lani, kako kazuju stanovnici Malog Lošinja, Gjergj Curri (53) prijetio svom bratu Simonu Curriju.

Trzavice među braćom i njihovim obiteljima posljednjih gotovo dvadeset godina, otkako su se doselili u Mali Lošinj, bile su toliko učestale da su se i lokalci i turisti koji tamo redovito borave već navikli na njih.

Svađali se 20 godina

U srijedu sat vremena prije ponoći odigrala se još jedna u nizu tih svađa, ali ovoga puta nije završila samo teškim riječima nego ubojstvom. Simon Curri iz pištolja je zapucao na brata Gjergja koji je od težine ozljeda preminuo u rukama doktora hitne pomoći koji su prvi dojurili na intervenciju.

– Svaki od braće vlasnik je jednog restorana na rivi, a restorani su praktički naslonjeni jedan na drugi. Njihov je otac ovamo još krajem devedesetih došao iz Albanije i tu pokrenuo biznis koji su onda naslijedili njegovi sinovi. Umjesto da to bude jedna lijepa priča, oni već gotovo dva desetljeća teroriziraju susjede svojim svađama.

Teško je rasplesti razloge zbog kojih se svađaju, ali situacija uglavnom eskalira kada je jedan restoran pun, a drugi prazan, onda krenu problemi – kazuje nam otočanin koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo ime. U srijedu navečer svađu je navodno započeo ubijeni Gjergj Curri.

– U njegovu restoranu nije bilo nikoga, a u restoranu njegova brata u to je vrijeme bilo četvero gostiju. Gjergj je prijetio Simonu i zatim je s dvojicom sinova došao na terasu Simonova restorana.

Počeli su se tući stolcima, čašama, pepeljarama, prevrtali su čak i stolove, sve skupa potrajalo je dvadeset minuta, a gosti su se odmah na početku razbježali. U tučnjavi je sudjelovalo sedam-osam članova jedne i druge obitelji. Simon je u jednom trenutku izvukao pištolj i počeo mahati njime, a poslije je rekao da nije namjeravao pucati, nego da je u cijelom tom kaosu pištolj slučajno opalio – kazuje jedan od očevidaca.

Ubojica se žalio i govorio da bi mogao izgubiti strpljenje

– Ja ne znam što da više napravim, moj ih sin svaki dan trpi i bježi od njih, a oni mu prijete da će mu razbiti glavu. Bojim se da ću u jednom trenutku izgubiti strpljenje – riječi su koje je sebi bliskim osobama posljednjih mjeseci govorio Lon Curri. Policiji je navodno više puta prijavljivao prijetnje, posljednji put lani, ali te prijave, prema neslužbenim informacijama, nikada nisu završile podizanjem optužnice.

Iako su svađe, pa i manji fizički sukobi među dvije obitelji bile česte, do pucnjave je prije incidenta u srijedu došlo tek jednom, i to prije 16 godina. Tada je također cijela terasa restorana bila uništena, a metak je završio u drvenom štoku ulaznih vrata.

Mirno pričekao policiju

Nakon što je ustrijelio brata, Simon nije ni pokušao pobjeći, nego je mirno pričekao policiju koju su pozvali upravo članovi njegove obitelji čim je svađa krenula. Zbog ovog događaja na teren su izašle i “duge cijevi” pod čijom je opsadom Mali Lošinj bio cijelu noć i veći dio četvrtka ujutro. Članovi jedne i druge obitelji cijeli su dan u četvrtak bili na ispitivanju u policiji.

 

 

 

Komentara 50

UJ
ujko123
22:11 03.08.2017.

a sto ste im prodali ???? sad se jebite s njima... kad volite lovu...

Avatar taqa
taqa
21:53 03.08.2017.

Nažalost ugostiteljstvo im je samo paravan.Glavni biznissu im dilanje droge i prostitucija.

SM
siki_miki
21:46 03.08.2017.

Eh Albanci i njihovi sukobi unutar familjija. Ubio brata, al koliko vidim brat je bio dubre koje je maltretiralo i njega i cijelu familiju. Dobit ce par godina i vozi. Veci problem ce biti osvetnici koji ce pokusavat pobit njegovu familiju, vjerojatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije