71 21°C
  • Neonacionalist:

    Pa imamo i mi svoju Mitrovicu a to je Mostar koji je podjeljen grad između Hrvata i Muslimana , te su ratne podjele grada iako formalno nepostojeće de facto itekako vidljive i postojeće , Zapadna Hercegovina je svojevrsno naše Sjeverno ... prikaži još!no Kosovo dakle etnički čisti hrvatski kraj koji se naslanja na Hrvatsku i čije stanovništvo želi da bude u svojoj matičnoj državi Hrvatskoj ali su prisiljeni biti u neželjenoj državi sa Muslimanima kao i Srbi sa Kosova s Albancima i imamo i mi u Srednjoj Bosni naše stare franjevačke samostane poput onog u Kraljevoj Sutjesci , Fojnici ili Kreševu koji podsječaju na srpske manastire , i tamo su Hrvati stješnjeni u enklavama okruženi muslimanskom većinom kao i Srbi na jugu Kosova . Dakle situacija sa Hrvatima u BIH je poprilično nalik onoj sa Srbima na Kosovu , i povjesno gledajući srednjovjekovna Bosna je najvećim djelom bila dio Hrvatskog kraljevstva i naseljena hrvatskim življem , negdje u isto vrijeme potkraj 17.st. kada je oko 40 000 bosanskih Hrvata iselilo iz Bosne u Slavoniju pod Eugenom Savojskim su i Srbi sa Kosova iselili u otprilike istom broju u Vojvodinu pod patrijarhom Arsenijem Černojevićem i da dalje ne nabrajam povjest je dosta slična , turska osvajanja i ratovi s njima su napravili velike etničke promjene kako na Kosovu tako i u Bosni i dr.krajevima a ujedno i velike probleme koje osječamo do danas a i osječat ćemo još dugo , bez Turaka bi etnička slika Balkana bila bitno drugačija i jednostavnija .

  • benic:

    Kako vi hrvati brzo zaboravljate da su ti kosovari ili albanci sa kosova do pred rat sa srbijom bili na crnoj listi Amerike kao teroristicka organizacija OVK.Onda je amerima trebao rat i baza na balkanu pa su napravili haos i ... prikaži još!i rasulo u albaniji i magacini vojni su pokradeni da bi se ti isti teroristi naoruzali na kosovu i odjednom vise nisu teroristi oni su od tada saveznici americki.A SVI VI STE ZABORAVILI KAKO SU SVE REPUBLIKE BIVSE DRZAVE PLACALE VODU I STRUJU TIM ISTIM FINIM LJUDIMA I VASA POLICIJA IZ HRVATSKE KAO I IZ OSTALIH REPUBLIKA JE ISLA U SMJENAMA NA KOSOVO 83-84 GODINE A I VAS HRVATE SU PROGONILI I UBIJALI TADANA KOSOVU-Nadjite reportaze od Vaseg novinara Smiljka Šagolja iz tog vremena pa cete vidjeti.Nisu oni cvijeće

  • kamenjar0404:

    Umjesto da toj maloj državici Kosovo pomognete da se uključe u sve medjunarodne organizacije i stvarate dobrosusjedske odnose sa Kosovom i ostalim državama u okruženju vi bi u rat !!! Sramite se a rat ako započnete opet ćete izgubiti,kao i ... prikaži još! sve prethodne !!! Bolje je biti susjed i sa djavolom nego s vama !!! Ma stidite se jos jednom prokleti a ne nebeski narode !!!

Još iz rubrike Vijesti

3
CRVENI PIJESAK

U Europu stiže iznimno veliki oblak saharske prašine, doći će i do Hrvatske

novi napadi

Islamska država napala sirijsku vojsku: Poginulo 35 vojnika

2
učiteljica iz pakla

Otac bijesan zbog onoga što je učiteljica napisala njegovom sinu

3