Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
78 3°C
  • Neonacionalist:

    Pa imamo i mi svoju Mitrovicu a to je Mostar koji je podjeljen grad između Hrvata i Muslimana , te su ratne podjele grada iako formalno nepostojeće de facto itekako vidljive i postojeće , Zapadna Hercegovina je svojevrsno naše Sjeverno ... prikaži još!no Kosovo dakle etnički čisti hrvatski kraj koji se naslanja na Hrvatsku i čije stanovništvo želi da bude u svojoj matičnoj državi Hrvatskoj ali su prisiljeni biti u neželjenoj državi sa Muslimanima kao i Srbi sa Kosova s Albancima i imamo i mi u Srednjoj Bosni naše stare franjevačke samostane poput onog u Kraljevoj Sutjesci , Fojnici ili Kreševu koji podsječaju na srpske manastire , i tamo su Hrvati stješnjeni u enklavama okruženi muslimanskom većinom kao i Srbi na jugu Kosova . Dakle situacija sa Hrvatima u BIH je poprilično nalik onoj sa Srbima na Kosovu , i povjesno gledajući srednjovjekovna Bosna je najvećim djelom bila dio Hrvatskog kraljevstva i naseljena hrvatskim življem , negdje u isto vrijeme potkraj 17.st. kada je oko 40 000 bosanskih Hrvata iselilo iz Bosne u Slavoniju pod Eugenom Savojskim su i Srbi sa Kosova iselili u otprilike istom broju u Vojvodinu pod patrijarhom Arsenijem Černojevićem i da dalje ne nabrajam povjest je dosta slična , turska osvajanja i ratovi s njima su napravili velike etničke promjene kako na Kosovu tako i u Bosni i dr.krajevima a ujedno i velike probleme koje osječamo do danas a i osječat ćemo još dugo , bez Turaka bi etnička slika Balkana bila bitno drugačija i jednostavnija .

  • kamenjar0404:

    Umjesto da toj maloj državici Kosovo pomognete da se uključe u sve medjunarodne organizacije i stvarate dobrosusjedske odnose sa Kosovom i ostalim državama u okruženju vi bi u rat !!! Sramite se a rat ako započnete opet ćete izgubiti,kao i ... prikaži još! sve prethodne !!! Bolje je biti susjed i sa djavolom nego s vama !!! Ma stidite se jos jednom prokleti a ne nebeski narode !!!

  • Metohija:

    Mitrovica je jedini grad na Kosovu gde Srbi nisu proterani,zato i izaziva ovoliko paznje,da se etnicko ciscenje definitivno zavrsi.

Još iz rubrike Vijesti

Obljetnica VRO Maslenica
27. obljetnica

Krstičević: Maslenica je bila prekretnica u Domovinskom ratu

Marko Sladoljev govorio o Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima
DVOSTRUKI STANDARDI

Sladoljev: Zakon o navijačima je licemjeran, tribine su uvijek bile mjesto slobode

Sastanak predsjednika COSAC-a - Gordan Jandroković
STRANAČKI IZBORI

Jandroković: U HDZ-u nema puno Plenkovićevih kritičara, izbori će pokazati koliko ih je