Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorili novi COVID-odjel

Rastu im brojke. Šef intenzivne u Rijeci: Na respiratorima sve više mlađih. Spremni smo za scenarij iz prosinca

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/4
17.03.2021.
u 07:45

U ovom trenutku prosječna dob naših pacijenata pala je ispod 70 godina te se trenutno kreće između 65 i 63 godine, no na respiratoru smo imali pacijente koji su bili 70. i 80. godište te očekujemo da će se prosječna dob naših pacijenata spustiti na 60 godina, upozorava  prof. dr. Alen Protić

Sa 62 hospitalizirana pacijenta s dijagnozom COVID-19 Klinički bolnički centar Rijeka jučer je otvorio novi COVID-odjel i respiratorni centar. Radi se o odjelu koji je prilagođen za skrb o COVID-pacijentima i koji se nalazi na Klinici za ginekologiju i porodništvo, a koji je prvi put otvoren koncem prošle godine.

Prema riječima predstojnika Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje prof. dr. Alena Protića, prosječna dob pacijenata koji se zbog COVID-a liječe uz pomoć respiratora niža je nego u jesenskom valu. Kako objašnjava, mlađa dob pacijenata dijelom je očekivana zbog bolje procijepljenosti starijeg stanovništva, piše Novi list.

– Procijepljenost starije populacije uzrokuje smanjenje prosječne dobi naših pacijenata i tu je statistiku lako pratiti. Novi centar na Ginekologiji svakako će rasteretiti sadašnji COVID-centar, a nadamo se da će nešto mlađa populacija koja se u njemu liječi biti ipak otpornija na bolest. U svakom slučaju, mi smo spremni za scenarij kakav smo imali u prosincu - ističe Protić.

Riječka bolnica u prosincu je u jednom trenutku imala više od 160 hospitaliziranih pacijenata s dijagnozom COVID-19, a o pacijentima se skrbilo na sva tri lokaliteta riječke bolnice. Trenutno u KBC-u Rijeka pacijenti oboljeli od koronavirusa liječe se na Klinici na infektivne bolesti, novootvorenom centru na Klinici za ginekologiju i porodništvo, u respiracijskom centru na Klinici za neurologiju te na sušačkom lokalitetu na Odjelu nefrologije.

– U ovom trenutku prosječna dob naših pacijenata pala je ispod 70 godina te se trenutno kreće između 65 i 63 godine, no na respiratoru smo imali pacijente koji su bili 70. i 80. godište te očekujemo da će se prosječna dob naših pacijenata spustiti na 60 godina. Ako je suditi prema sadašnjoj situaciji, smatram da će centri namijenjeni COVID-bolesnicima u našoj bolnici biti otvoreni barem do kraja ove godine - upozorava Protić.

Ključne riječi

Komentara 14

WE
weAreCro
08:39 17.03.2021.

Da da da i onda je svizac.... ajde vise dosta vas je. Jel ovo pripremni scenarij za novo zatvaranje od 1.4 o kojem se zadnjih dana prica? Jadnici jadni... Fuj

SW
swisschocolat
12:27 18.03.2021.

Ponovo krece ispiranje mozgova obicnom narodu!!!!Dosta vise bajki o Koroni!!!!!!Dovoljno je zla vec ucinjeno,ljudi masovno ostaju bez posla diljem svjieta i jos vam nije dovoljno!?Do kada vise?????

MA
malena27
09:09 17.03.2021.

IVERMECTIN pomaže oboljelim od Korone. Nemojte se bez potrebe cijepiti i izlagati nepotrebnom riziku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije