Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol

"Raspušteni" vijećnici SDP-a nemaju obvezu vratiti mandate

'18.08.2010., Pribislavec- Oporba zeli srusiti nacelnicu Visnju Ivacic, jer kako tvrde ne radi dobro. Nacelnica opcine Pribislavec, Visnja Ivacic. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
26.01.2011.
u 17:31

Organizacija u Pribislavcu dobit će povjerenika koji će organizirati unutarstranačke izbore

PRIBISLAVEC - Na vijećnicima je da odluče hoće li stranci dati mandate ili će u Općinskom vijeću nastaviti djelovati kao nezavisni vijećnici. Iako su u Vijeće izabrani sa stranačke liste, mandati pripadaju vijećnicima - kaže Ivan Perhoč, predsjednik međimurskog SDP-a, nakon što su županijska organizacija i odbor te stranke središnjici predložili raspuštanje cijele općinske organizacije u Pribislavcu.

Na taj su se potez u međimurskom SDP-u odlučili zbog „bitno narušenih odnosa u ogranku u Pribislavcu, koji se onda reflektiraju i na odnose unutar županijske organizacije“. Sve je počelo raspetljavati kad je SDP prošle godine uz pomoć jednog vijećnika HDZ-a preuzeo vlast u Općinskom vijeću. Načelnici Višnji Ivačić zagorčava život jer bez većine u Vijeću ne može donositi ključne odluke. Jedini izlaz iz pat pozicije vidjeli su u njenoj ostavci, no o tom potezu načelnica nije ni razmišljala, pa je jedini preostao referendum i raspisivanje novih izbora u toj općini. Ivačić je članica HNS-a, koji je partner SDP-u na županijskoj razini, pa su rasplet u Pribislavcu obje stranke pratile pod povećalom. Osim toga, ogranak SDP-a u Pribislavcu je nakon čakovečkog najbrojniji u Međimurju. U Pribislavcu je, kako doznajemo, još u studenom bio glavni tajnik stranke Igor Dragovan. Dogovoreno je tada što tko treba odraditi, a kad se pokazalo da vodstvo općinske organizacije na čelu s bivšim načelnikom Rajkom Grkavcem i dalje igra solo igru i izaziva nove podjele u stranci, odlučeno je da se cijela organizacija jednostavno - raspusti.

- Neću vraćati mandat stranci! Zašto bih vraćao? Smiješno mi je to. Nisam još ni odlučio hoću li se nakon raspuštanja ponovno učlaniti u SDP - kaže Rajko Grkavac.

Nelogično mu je, dodaje, da se zbog nekoliko nezadovoljnih raspušta cijela organizacija sa 150 članova. Smatra da je županijsko vodstvo pogriješilo, a kad to shvati, bit će već kasno.

- Kažu neki zašto Perhoč ne udari u stol i razriješi situaciju u Pribislavcu. No, postoji točno propisana procedura koju treba poštivati. Radili smo prema statutu, a na središnjici je da donese konačnu odluku - kaže Perhoč.

Organizacija u Pribislavcu dobit će povjerenika koji će organizirati unutarstranačke izbore. SDP nema utjecaj na mandate vijećnika u Općinskom vijeću, pa će se vidjeti hoće li stranci predati mandate. Očekuje se da se ogranak u Pribislavcu reorganizira u prvoj polovici godine kako bi se stigao uključiti u predizborne aktivnosti i kampanju za parlamentarne izbore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije