Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE NADANU VIDOŠEVIĆU

Rasprava odgođena jer vještak opet nije dostavio nadopunu nalaza

Nadan Vidošević
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
28.09.2020.
u 16:56

Knjigovodstveno - financijsko vještačenje bitna je stvar u postupku jer USKOK u optužnici tvrdi da Vidošević i njegova obitelj imaju nesrazmjer od 33,4 milijuna kuna u prihodima i rashodima, te su tražili da im se to oduzme

Muke po vještaku i dalje se nastavljaju na suđenju Nadana Vidoševiću i ostalima optuženima u aferi HGK - Remorker. Jer iako je vještak Zrinko Ručević još u svibnju dobio nalog suda za nadopunu financijsko-knjigovodstvenog vještačenja, on tu nadopunu nije napravio, pa je jučerašnja rasprava ponovo odgođena, kao što je uz sličnih razloga bila odgođena i rasprava u srpnju.

Vještak se tada pravdao da mu nije pristigla sva potrebna dokumentacija, a nakon što mu je dostavljena dobio je rok za dovršetak nalaza. No to opet nije učinio, pa je jučer sudac Zdravko Majerović kontaktirao Ručevićev ured gdje mu je rečeno da Zagrebačka banka nije dostavila tražene podatke. Tajnica Zrinka Ručevića sudu je poslala e-mail prepisku između vještaka i banke, pa je sud kontaktirao i banku. No pokazalo se da broj mjerodavne osobe u banci koji je naveden u kontaktima nije ispravan. Sucu Majeroviću nije preostalo ništa drugo do da pošalje požurnice i banci i vještaku te odgodi raspravu.

Knjigovodstveno - financijsko vještačenje bitna je stvar u postupku jer USKOK u optužnici tvrdi da Vidošević i njegova obitelj imaju nesrazmjer od 33,4 milijuna kuna u prihodima i rashodima, te su tražili da im se to oduzme. No Kako je Vidošević taj koji mora dokazati da je svoju imovinu stekao na zakonit način, to mu za sada više nego dobro ide, jer je spomenuti nesrazmjer nakon dodatnih vještačenja za sada pao na 9,2 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 23

SH
shorv600
17:08 28.09.2020.

Promijenite korumpiranog vještaka.

TA
Talleyard
17:07 28.09.2020.

Zašto supruge tih velikih kriminalaca za ništa ne odgovaraju, a sve su zanle, sudjelovale i poticale kriminal, uživale i dalje uživju u blagodatima pljačke dok su muževi u zatvoru.

KA
Kalimero4
17:03 28.09.2020.

Suđenje u Hrvatskoj za teška krivična djela traje do smrti optuženika i onda ide u zastaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije