Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG ISTANBULSKE

Zekanović: HRAST napušta koaliciju, odlaze i Ilčić i Šlezak iz ministarstava

Hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.04.2018.
u 09:58

Uoči aktualnog prijepodneva Zekanović je sazvao konferenciju za novinare na kojoj je najavio da članovi HRAST-a odlaze sa svih pozicija u vladajućoj strukturi.

Saborski zastupnici nakon dva tjedna stanke vratili su se u saborske klupe gdje bi bez novih stanki u zasjedanju trebali ostati do sredine srpnja. Radni dan započinju aktualnim prijepodnevom tijekom kojeg će premijer i ministri odgovarati na pitanja zastupnika, nakon čega će raspraviti Istanbulsku konvenciju. Ta tema podijelila je zastupnike, a rezultirala je i smanjenjem vladajuće većine sa 78 na 77 zastupnika jer je HRAST napustio koaliciju.

Uoči aktualnog prijepodneva Zekanović je sazvao konferenciju za novinare na kojoj je najavio da članovi HRAST-a odlaze sa svih pozicija u vladajućoj strukturi.

Ladislav Ilčić odlazi iz ministarstva kulture gdje je bio savjetnik, Hrvoje Šlezak odlazi iz Ministarstva obrazovanja – kazao je Zekanović.

– HDZ je napravio odmak prema lijevom spektru – u Istanbulskoj konvenciji itekako imamo rodne ideologije – tvrdi Zekanović. Prelazak u oporbu potvrdit će i podržavanjem oporbenog zahtjeva za opoziv Martine Dalić o kojem se sutra raspravlja u Saboru tako što će u petak glasati za njen opoziv.

Komentara 85

PU
Pukovnik
10:30 11.04.2018.

Ajmo dežurni lijevičari, udrugaši i urbani ateistički jugonostaligičari ... HRAST je nazadan, klerikalan itd. ja tvrdim da oni čine razliku između životinje i čovjeka!

LU
lunar777
11:10 11.04.2018.

Aj napokon, nadam se da će doći vrijeme da se desnica napokon okrupni jer razmrvljena nema šanse niti sa promjenom izbornog sustava.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
10:10 11.04.2018.

Ima razlike između vladavine Sulatana,Tita ili Plenkovića,medija i Kolinde nad Hr narodom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije