Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMATE LI JE KOD KUĆE?

Rasprava na Redditu: Kako vi zovete ovu plastičnu napravu koja je bila neizostavni dio svakog doma?

muhomlat
Foto: Večernji list
1/2
25.07.2022.
u 10:39

Muhomlat, muhalica, muhotuc, muvopič, muhoklep, mlatača, muvaljka, muhoklepac, muholovka, ono za muhe, muhozviz, mlatača, samo su neki od brojnih ponuđenih naziva.

Riječ je o ljetnom rekvizitu koji je imala svaka kuća, a služi za ubijanje muha. Kako se naziva plastična naprava s pomoću koje se rješava dosadnih letećih napasti tema je pokrenuta na Redditu, a koja je izazvala brojne reakcije. 

Muhomlat, muhalica, muhotuc, muvopič, muhoklep, mlatača, muvaljka, muhoklepac, muholovka, ono za muhe, muhozviz, mlatača, samo su neki od brojnih ponuđenih naziva. 

U dućanima ćete ih najčešće pronaći pod nazivom muhomlat, no varijacije naziva su brojne. 

- Ovo se od kuće do kuće drugačije naziva, ne postoje čak ni neki regionalno uvriježeni nazivi. Kod mene doma smo govorili 'brzo, gdje je klopaljka' - jedan je od brojnih komentara na Redditu. 

Kako bi nazivate ovu stvarčicu? 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
13:33 25.07.2022.

Muvaljka? Možda negdje daleko.

LL
lijepa_li si
12:40 25.07.2022.

ekološki i humani stroj za uklanjanje zujalica!

PO
poluvodič
11:25 25.07.2022.

Muopič

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije