Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapinsko-zagorska

Raspisan natječaj za gradnju Poslovno – tehnološkog inkubatora vrijednog 29,6 milijuna kuna

Županije
27.04.2018.
u 09:36

Inkubator će biti u poslovnoj zoni Krapina Nova – Zapad, a imat će 13 inkubacijskih uredskih prostora te pet proizvodnih prostora

U utorak, 10. travnja, Krapinsko – zagorska županija raspisala je natječaj za nabavu radova za izgradnju Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije. Inkubator, ukupne površine 2040,29 četvornih metara, bit će sagrađen u poslovnoj zoni Krapina Nova – Zapad, imat će 13 inkubacijskih uredskih prostora te pet proizvodnih prostora modularno prilagođenih potrebama korisnika. Projekt će biti financiran najvećim dijelom bespovratnim sredstvima u iznosu od 20 milijuna kuna, koja je Županija osigurala kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020”, dok je preostali iznos potreban za dovršenje investicije osiguran u županijskom proračunu. Procijenjena vrijednost radova je 29,6 milijuna kuna.

Kroz osnivanje Poslovno-tehnološkog inkubatora na području Krapinsko-zagorske županije bit će uspostavljen integrirani sustav za potporu rasta i razvoja poduzetništva, potencijalnih i postojećih poduzetnika kroz izgradnju i opremanje potrebne infrastrukture.

Osnovna orijentacija će biti povezanost s postojećim temeljima gospodarstva Krapinsko-zagorske županije, odnosno obrazovnog sustava, koji će biti u mogućnosti podržati aktivnosti unutar samog inkubatora.

Ciljevi ovog projekta su razvoj nove, inovativne poduzetničke infrastrukture, što će doprinijeti jačanju konkurentnosti i razvoju tehnološki usmjerenih i na znanju temeljenih malih i srednjih poduzetnika, rastu i razvoju sektora malog gospodarstva i podizanju razine poduzetničkog znanja. Cilj je i poticanje stvaranja novih poduzeća u Županiji, kroz promociju poduzetništva među učenicima i studentima, pružanjem podrške osnivanju novih poduzeća putem poduzetničkog inkubatora i podrškom upravitelja inkubatora koji će pružati savjetodavne usluge svim stanovnicima i korisnicima usluge virtualnog inkubatora, pružanjem podrške razvoju novih proizvodnih linija i širenju poslovanja postojećih poduzetnika i poticanjem razvoja inovativnosti kroz opremljenost prostora 3D tehnologijom – 3D printer i 3D skener. Inkubator će biti uspostavljen kao poduzetnička potporna infrastruktura u 100%-tnom vlasništvu Županije, a upravljanje infrastrukturom će se dodijeliti Zagorskoj razvojnoj agenciji d.o.o. kao operateru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije