Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasim Ljajić

'Izjave Grabar Kitarović dodatno kompliciraju odnose Srbije i Hrvatske'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
18.01.2015.
u 22:46

- Ovo što se sada radi nije korak u dobrom pravcu. Mi želimo normalizaciju naših odnosa i nismo učinili niti jedan korak da se oni pogoršaju, istakao je Ljajić.

Nakon što je objavljena informacija kako je novoizabrana predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pismom se obratila Generalnom tajniku UN-a da poduzme korake kako bi se Vojislav Šešelj vratio u pritvor reagirao je i potpredsjednik Vlade Srbije i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju sa Haaškim sudom Rasim Ljajić.

- Lider radikala i poslije izbora u Hrvatskoj, "nažalost" ostaje predmet unutrašnje - političke debate u Hrvatskoj. Ni Srbija, od koje je traženo da se ogradi od Šešeljevih izjava, niti generalni tajnik UN-a nisu adresa za takve poruke.   I jedna i druga su pogrešne adrese, što samo uvjerava da ovo nema veze ni sa pravom ni sa politikom, već samo sa marketingom. Svatko zna da Ban Ki Moon o tome ne odlučuje, a još manje Srbija. Nas apsolutno nitko ništa nije pitao. Jedina prava adresa za njihove zahtjeve jes Sudsko vijeće Haškog suda koje je donosilo sve ove odluke, rekao je Ljajić za srbijansku novinsku agenciju Tanjug.  

Kazao je i kako nitko ne može objasniti zašto se tolika važnost i značaj pridaju izjavama predsjednika jedne izvanparlamentarne stranke ali i da ovakve izjave ne idu u prilog dobrim odnosima Srbije i Hrvatske što je svakako želja službenoga Beograda.

- Ovo što se sada radi nije korak u dobrom pravcu. Mi želimo normalizaciju naših odnosa i nismo učinili niti jedan korak da se oni pogoršaju, istakao je Ljajić.

>> Ljaljić: Saborska Deklaracija o Šešelju za unutarnjopolitičke potrebe

>> Grabar Kitarović poslala pismo UN-u, traži da se Šešelj vrati u zatvor

Komentara 139

TE
teoodd
23:40 18.01.2015.

Pitanje za Rasima što ste ti i Emir Kusturca

Avatar Žune
Žune
23:19 18.01.2015.

''Mi želimo normalizaciju naših odnosa i nismo učinili niti jedan korak da se oni pogoršaju, istakao je Ljajić.'' Neznam, ali ne mogu se sjetit da su napravili niti jedan korak da se poboljšaju.

DU
Deleted user
23:25 18.01.2015.

hahahaha svaki dan sve bolje i bolje, napokon se osijećam da sam u Hrvatskoj i da netko brine za nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije