Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN

Rasema Handanović, osumnjičena za ratni zločin, izručena BiH

rasema
Reuters/PIXSELL
27.12.2011.
u 16:48

Rasema je sudjelovala u napadu na civilno stanovništvo hrvatske nacionalnosti pri čemu je poginulo 18 civila i četiri vojnika HVO-a koji su se prethodno predali

Američke vlasti izručile su utorak bosanskohercegovačkim pravosudnim organima Rasemu Handanović (39), osumnjičenu za ratni zločin nad Hrvatima kod Konjica, prenio je Dnevni avaz.

Handanović zvana Zolja bila je pripadnica posebne postrojbe Armije BiH ''Zulfikar'' koju se sumnjiči da je 16. travnja 1993. godine u selu Trusina kod Konjica počinila ratni zločin.

Kao pripadnica postrojbe, Rasema je sudjelovala u napadu na civilno stanovništvo hrvatske nacionalnosti pri čemu je poginulo 18 civila i četiri vojnika HVO-a koji su se prethodno predali. Tada je ranjeno i više osoba, među kojima i dvoje malodobne djece. Posebni odjel za ratne zločine Tužilaštva BiH također je tereti da je osobno sudjelovala u strijeljanju trojice vojnika HVO-a koji su se prethodno predali i tri civila u zaseoku Gaj kod Trusine.

U BiH stigla je u jutarnjim satima gdje je s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu proslijeđena u pritvor.

Od 2002. godine živjela je u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je, na zahtjev Tužilaštva BiH, uhićena u travnju ove godine u saveznoj državi Oregon.

Komentara 3

OB
-obrisani-
19:37 27.12.2011.

Ne izgleda zgodno a i prvi put cujem za nju,ali ipak po ovome sta citam ima dobar karakter ako oce da nastavi sa hobijem spreman sam da uzmem i nju (ako oslabi koju kilu) a i Islam da mogu da asistiram

RI
Riznica
16:44 28.12.2011.

Smijesno i napuhano....Svijet je sve ucinio da genocid u BiH pretvore u gradzanski rat !\" ... Ma koliko sva ova propaganda bila ocigledna jedno je jasno, da je u BiH bio genocid nad jednim narodom iskljucivo zbog njihove vjere ...

ST
strsica
01:20 29.12.2011.

Odkud ovo, pa oni nisu ratovali koliko ja znam.???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije