Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITSKO-MAKARSKA NADBISKUPIJA

Ranko Vidović postao hvarski biskup: 'Činim korak u nepoznato, pratit će me Božja ruka'

Foto: Splitsko-makarska nadbiskupija
1/10
04.03.2021.
u 13:22

Datum biskupskog ređenja don Ranka Vidovića bit će naknadno objavljen

Papa Franjo imenovao je hvarskim biskupom don Ranka Vidovića, svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije, dosadašnjeg župnika i upravitelja Prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu i dekana solinskog dekanata, objavio je u četvrtak splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

- Iako nedostojan, s poniznošću sam prihvatio ovo imenovanje duboko vjerujući da je to volja Božja za mene. Nije lako promijeniti sobu, nije lako promijeniti župu, nije lako promijeniti biskupiju, nije lako promijeniti suradnike i župljane. Kako je tek onda teško promijeniti sve to odjednom? Znam da činim korak u nepoznato u svakom smislu, a siguran sam da će me na tom putu pratiti Božja ruka i zagovor Majke Marije, zahvalio se novi biskup Vidović.

1/10

Don Ranko Vidović rođen je 6. svibnja 1961. u Vidonjama kao treće od jedanaestero djece. Nakon završene osnovne škole u Mliništu kod Metkovića, pohađa sjemenišnu gimnaziju u Splitu, a potom upisuje Teologiju u Splitu kao bogoslov Splitsko-makarske nadbiskupije. U 1988. godini preuzima službu župnika Župe Gospe od Milosrđa u Splitu gdje ostaje do 2014. godine. Te je godine imenovan župnikom i upraviteljem Prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu te dekanom Solinskog dekanata. Osim toga, u više saziva bio je članom nadbiskupijskoga prezbiterskoga i pastoralnog vijeća.

- Sveti je Otac prepoznao u tebi revnost kojom si privlačio ljude Kristu pa te je našao doličnim za nove zadaće u Crkvi. Tvoje dugogodišnje pastoralno iskustvo koje si stjecao kao svećenik, župnik i dekan u našoj nadbiskupiji, sada će doći do novog izražaja u hvarskoj biskupiji. Dugo te osobno poznajem i uvjeren sam da ćeš svojom otvorenošću i neposrednošću znati biti otac i brat svećenicima, redovnicima, redovnicama i svim ljudima dobre volje u tvojoj novoj biskupiji i otocima Hvaru, Braču i Visu, govori nadbiskup Barišić.

Datum biskupskog ređenja don Ranka Vidovića bit će naknadno objavljen.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije