Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUČELJAVANJE U SPLITU

Ostojić: U naš prostor 'uletili' su treći. Neka Pernar govori, mi pišimo zakone

Davor Bernardić, Orsat Miljenić i Ranko Ostojić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/14
09.11.2016.
u 21:16

- Zašto je bilo dobro za socijaldemokraciju raspustiti splitski SDP? - pitao je kandidate Marin Jurjević

Orsat Miljanić, Davor Bernardić, Ranko Ostojić, Vesna Škulić, Karolina Leaković, Tonino Picula i Gordana Sobol - svih sedam kandidata za predsjednika SDP-a na prvom sučeljavanju upriličenom u Splitu morali su odgovarati na neugodna pitanja povrijeđenih članova splitske organizacije SDP-a koju je Predsjedništvo raspustilo prije pola godine.

- Zašto je bilo dobro za socijaldemokraciju raspustiti splitski SDP? - pitao ih je Marin Jurjević.

Kandidati su govorili o stvarima koje su propustili napraviti dok su bili na vlasti, o poljuljanom povjerenju koje moraju vratiti, vraćanju vrijednostima socijaldemokracije, zaštiti radništva, antifašizma, dignitetu branitelja...

- Kad vas slušam, vi kao da ste došli s druge planete. Zašto se za svoje stavove niste zalagali prije i zašto se niste više zalagali za antifašizam? - pitao je Josip Milat.

Govorilo se i o Zoranu Milanoviću. Spominjali su njegovu bahatost, manjak dijaloga, ali i zasluge za SDP. Istaknuto je da je stranku vodio onako kako mu je dopustio statut.

- Možemo razgovarati o Milanoviću. Znam da nas je vodio u pobjede, zadnji put možda i u poraz sastajući se s Klemmom - rekao je Miljanić koji je govorio i o tome kako se u Hrvatskoj događa puzajuća konzervativna revolucija. Spomenuo je molitvene zajednice i Filozofski fakultet koji se nastoji klerikalizirati. Poručio je kako je zadatak SDP-a da se tome odupre.

Bernardić je govorio kako SDP-u treba svaki čovjek i pozvao na jedinstvo. Najavio je protivljenje preimenovanju Trga maršala Tita u Zagrebu.

- SDP izbore sam nikad nije dobio. Ne treba podcjenjivati manje lijeve stranke od 1% koji su bolji od onih za koje je pitanje trenutka kad će nas ostaviti - rekao je Ostojić i upozorio da je u njihov prostor uletjela druga ekipa. Poručio je neka Ivan Pernar govori, a oni će o tome pisati zakone.

- SDP će postati pobjednička stranka kad prije izbora prestane pobjeđivati sebe - poručio je Tonino Picula.

>> Opačić otkrila što radi Milanović i zašto je Miljenić njezin favorit za predsjednika SDP-a

Komentara 6

MI
Mimizo
21:58 09.11.2016.

kao dobri su si opuštena atmosfera a što se više bude približavalo vrijeme izbora komunistička partija će pokazati pravo lice demokracije uživajmo

SU
sudac20
23:32 09.11.2016.

Četnike i partizane iz SDP-a u zatvor.

DO
doktorica
08:41 10.11.2016.

pa kad je SDP bio na vlasti zašto nije to promijenio?!Otezanjem nisu ništa dobili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije