Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad

Raketirali vojni aerodrom u središtu Sirije: Više mrtvih i poginulih

sirija raka raqqa Deir al-Zor
Foto: Reuters/Pixsell
09.04.2018.
u 06:56

Pentagon je odmah reagirao ustvrdivši da njegove oružane snage "ne izvode zračne udare u Siriji"

Vojni aerodrom u središtu Sirije pogođen je u ponedjeljak s nekoliko raketa, pri čemu je više osoba poginulo i ranjeno, izvijestila je službena sirijska agencija SANA pozivajući se na vojni izvor.

"Aerodrom Tajfur je pogođen s nekoliko raketa", javila je SANA koja je isprva bila rekla da "sumnja da su napad izvele Sjedinjene Države", ali ih u kasnijim informacijama više nije spominjala.

Pentagon je odmah reagirao ustvrdivši da njegove oružane snage "ne izvode zračne udare u Siriji".

Napad se dogodio nedugo pošto je američki predsjednik Donald Trump osudio navodni kemijski napad u kojemu su u subotu poginuli desetci ljudi u pobunjeničkoj zoni blizu Damaska i upozorio da će krivci za to "skupo platiti".

Američki i francuski predsjednik su osudili "kemijske napade" u kojima je 7. travnja bilo više desetaka mrtvih i za koje se sumnjiči sirijski režim, priopćila je Elizejska palača.

Donald Trump i Emmanuel Macron su obećali "snažan zajednički odgovor" i držat će režim u Damasku odgovornim za "neprestano kršenje ljudskih prava", navodi se pak u priopćenju Bijele kuće objavljenom nakon telefonskog razgovora dvojice predsjednika.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar superhik74
superhik74
12:51 09.04.2018.

Zna se da je to napravio Izrael s dva F-15 iz Libanonskog zracnog prostora kojeg svakodnevno narusavaju. To je bio samo test Sirijske protuzracne obrane koja je izgleda od 8 oborila 5 raketa. Sada ce to "zapadna koalicija" analizirati i procjeniti koliko bi ih kostala otvorena agresija na Siriju. Sve je to koordinirano, Skripal u Engleskoj, bijele kacige s false flag "kemijskim napadom" i sada Izraelsko testiranje Sirijske protuzracne obrane. Plan rusenja rezima nije nikad promjenjen samo se modificira s obzirom da im ne ide po originalnom planu. Osim toga su i zapeli u Jemenu gdje im bosonogi zadaju velike probleme.

TO
Toni70
09:38 09.04.2018.

Pentagon je odmah reagirao ustvrdivši da njegove oružane snage "ne izvode opet zračne udare u Siriji" Zašto bi oni sami ? ako imaju jake i poslušne saveznike kojima ne može i ne smije nitko ništa na svijetu !!!!

GV
golub Vaso
08:53 09.04.2018.

država koja provodi terorizam zove se Izrael

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije