Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konvencija SDP-a

Rajko Ostojić: Ulagat ćemo u ljude, a ne kao dosad u beton i cement

sdp (1)
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/4
13.05.2012.
u 13:25

"Vidjet ćemo jesu li povećanja plaća u javnom sektoru posljedica kolektivnih ugovora kojima je prošla Vlada kupovala socijalni mir pred izbore", rekao je Mirando Mrsić.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić, ministar rada i socijalne skrbi Mirando Mrsić, ministar regionalnog razvitka i fondova EU Branko Grčić, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar uprave Arsen Bauk, potpredsjednik Vlade Neven Mimica i potpredsjednik Sabora Ivan Leko došli su u nedjelju u Split, na izvještajno-tematsku konvenciju gradskog SDP-a o splitskom zdravstvu.

- Sukladno zakonu, raspisan je natječaj za ravnatelja splitske bolnice i bit će otvoren 15 dana. Očekujem da će se izabrati najbolji kandidat koji će riješiti goruće probleme splitskog zdravstva, a to su između ostalog objedinjeni hitni i bolnički prijem, pitanje dnevne bolnice na hematologiji i liste čekanja - rekao je Rajko Ostojić.

Što se tiče angiografskog aparata, koji je već mjesecima pokvaren, Ostojić je rekao kako Povjerenstvo još nije odlučilo hoće li se kupovati novi ili popravljati postojeći.

- Definitivno opredjeljenje zdravstva je ulagati u ljude, a ne kao dosad u beton, hramove i cement - istaknuo je Rajko Ostojić.

Rekao je i kako su zapazili veći broj zapošljavanja nezdravstvenih djelatnika čemu su doskočili tako da od početka ove godine svako zapošljavanje mora dobiti suglasnost Ministarstva zdravlja.

Mirando Mrsić komentirao je povećanje plaća u javnom sektoru.

- Racionalizacija javne uprave ide svojim tijekom, a to povećanje plaća vidjet ćemo je li to posljedica kolektivnih ugovora koji su se prošle godine potpisivali iz dana u dan. Bivša Vlada kupovala jer socijalni mir pred izbore. Sjest ćemo sa socijalnim partnerima i razgovarati o budućnosti - rekao je Mrsić.

Dodao je kako je ovo je godina istine, kada postavljamo temelje Hrvatske, a rezultati neće biti vidljivi odmah. Za mirovinski sustav je rekao da je stabilan, ali je pitanje koliko je dugoročno izdržljiv. Usklađenje mirovina bit će u rujnu. Najavio je sjednicu GSV-a narednog tjedna i rekao kako nema problema sa sindikatima. Jedna od točaka bit će Jadrankamen. Branko Grčić je rekao kako je Vlada u Jadrankamenu zainteresirana kao vjerovnik, ali ta tvrtka ima budućnost.

- Dali smo nadu Brodosplitu, a sve to puno košta. 15 milijardi za brodogradnju, 25 milijardi dug HAC-a, 7 milijardi u zdravstvu, sve je to dočekalo ovu Vladu - rekao je Grčić.

Ranko Ostojić govorio je o Zakonu o policiji kojega ne smije promijeniti unatoč visokopolitiziranom sustavu.

- Inzistirat ćemo na provedbi zakona i vidjet ćemo tko je depolitiziran, profesionalan i pravi policajac - poručio je Ranko Ostojić.

Arsen Bauk napomenuo je kako su za 372 dana lokalni izbori, a gost iz Zagreba Davor Bernardić poručio je kako će smatrati da su ih dobili tek kada pobijede u Splitu.

Komentara 64

NE
neverane
13:28 13.05.2012.

A jel to zna Čačić?

ĆA
ćaćaća
13:29 13.05.2012.

sve hrvat do hrvata:))

Avatar flegmatik
flegmatik
15:12 13.05.2012.

Ulagat ćemo u ljude, a ne kao dosad u beton i cement ... ------------------------------------------------------------------------------ Samo ako se Rade s\' tim slozi :^)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije