Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pristupne ceste na čekanju

Radovi na Pelješkom mostu idu punom parom

Pelješki most
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/9
09.08.2019.
u 15:16

U Hrvatskim cestama kažu da su trenutno na gradilištu u tijeku radovi iskopa tla iz pilota koje se zbrinjava potapanjem na dubinu veću od 40 metara, na lokaciji udaljenoj od mjesta gradnje 20 nautičkih milja

Nakon što je austrijski Strabag uložio žalbu na odabir Hrvatskih cesta da stonsku obilaznicu gradi grčki Avax, u Državnu komisiju za kontrolu postupaka javne nabave stigla je danas i žalba Avaxa na odluku da drugi dio pristupnih cesta Pelješkom mostu, dionicu Duboka – Sparagovići gradi Strabag. I dok je početak gradnje pristupnih cesta Pelješkom mostu na čekanju, na gradilištu samog mosta radi se punom parom.

Kineski izvođači radova su uvedeni u posao prije nešto više do godinu dana, a dosad su zabili sve pilote, a kao što smo nedavno pisali počelo je postavljanje i naglavnica na njih, a to su prvi dijelovi mosta koji će biti vidljivi iznad morske površine.

U Hrvatskim cestama kažu da su trenutno na gradilištu u tijeku radovi iskopa tla iz pilota koje se zbrinjava potapanjem na dubinu veću od 40 metara, na lokaciji udaljenoj od mjesta gradnje 20 nautičkih milja. U tijeku je i izrada armaturnih koševa i betoniranje pilota, izrada AB segmenata predgotovljene oplate naglavnica pilota, a oplata jedne naglavnice sastoji se od dva ili tri segmenta ovisno o poziciji. Usto je u tijeku i montaža predgotovljene oplate naglavnica i pripreme za betoniranje iste. Prema ugovoru Pelješki most bi trebao biti gotov za nešto manje od dvije godine.

Video: Pogledajte radove na Pelješkom mostu

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar istovari
istovari
15:29 09.08.2019.

Punom parom kao da gradi Industrogradnja...

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
15:30 09.08.2019.

Gdje vi tu vidite paru ???

CR
CroZrakomlatNo1
08:38 24.08.2019.

Kako nas Bog fino cuva! Novcem protestanata iz zapadne EU nama Kinezi grade buducnost! Hvala ti boze dragi ali sretniji bi bio da nama grade buducnost katolicki vjernici za katolicki novac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije