Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanari Jurje vesi traže zatvaranje gradilišta na uglu s Bukovačkom

“Radove su započeli nakon što je istekla građevinska dozvola”

jurja ves
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
29.01.2010.
u 17:24

Posebno ih zabrinjava što će put kojim se koriste već 50 godina i koji im je jedini izlaz na Bukovačku uskoro “pregaziti” zgrada.

Stanari Jurje vesi ogorčeni što je, kako tvrde, tvrtka Gromela-ing bespravno počela radove na gradilištu, jučer su prosvjedovali na spoju njihove ulice s Bukovačkom, odnosno na gradilištu gdje investitor planira sagraditi stambenu zgradu.

– Investitor je radove počeo 13. siječnja, mjesec dana nakon što mu je istekla građevinska dozvola izdana 6. prosinca 2007. Hitno smo pozvali građevinsku inspekciju, koja je jučer ujutro bila na gradilištu. Nisu ga zatvorili iako je jasno da su radovi počeli nakon isteka građevinske dozvole, a gradilište nije bilo niti označeno tablom. Samo zbog toga trebali su ga zatvoriti! – rekao je Marijan Mikac iz Jurje vesi.

No stanari ne krive Antu Kukića, direktora tvrtke Gromela-ing, već Crkvu i Grad. Grad je, kažu, livadu na kojoj će uskoro niknuti zgrada pretvorio iz zelene u žutu, stambenu zonu, a Nadbiskupija zagrebačka, koju zastupa mons. Vladimir Stanković, iste je godine to zemljište površine 3018 četvornih metara prodala Kukiću za 231.000 eura, odnosno 76,5 eura po kvadratu.

Posred građevinske parcele koja se nalazi tik do stanarskih dvorišta prolaze kanalizacija na koju su priključeni, vodovod i kanal za odvodnju oborinskih voda. Investitoru je Grad uvjetovao da svu tu infrastrukturu mora izmjestiti istočno od parcele.

– Ali kamo istočno kad mjesta nema. U naša dvorišta možda? Tko će to platiti, tko će platiti naše novo priključenje na kanalizaciju? Hoće li možda kanal biti zatrpan pa ćemo nakon svake jače kiše biti poplavljeni? – samo su neka od pitanja stanara na koje im, kažu, nitko od mjerodavnih nije odgovorio. Posebno ih zabrinjava što će ostati bez puta koji će zgrada “pregaziti”, a kojim se koriste već 50 godina i jedini im je izlaz na Bukovačku.

Zbog svega toga od Grada traže da poništi građevinsku dozvolu i da im se javni put koji sami održavaju vrati u funkciju.

Komentara 3

DE
detour
17:45 29.01.2010.

sporna je prenamjena iz zasticene zelene zone u gradjevinsku kojoj je crkva verojatno POGODOVALA da bi bolje prodali zemljiste. to je bilo moguce zahvaljujuci bandicevsko esdepeovskim izmjenama GUP-a kojim su desetljecima sticene brojne zelene povrsine proglasene gradjevinskim. u konkretnom slucajuu istekla je i gradj. dozvola buduci da investitor nije poceo s izgradnjom u zakonskom roku. dozvola je dakle nistavna pa je sad prilika zaustaviti gradnju uopce. za drvece je kasno, jer je vec posjeceno.

JA
jankoprekobrda
18:04 29.01.2010.

Korupcija nasa svagdanja. I onda nastane cudo kada nastane nasilje medju strankama

TU
tutle
18:51 29.01.2010.

ministrice Dropulić, gdje si ti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije