Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alternativni udžbenik

Radost nosimo kući, čuvamo sve brojeve

Kad dobiju novi broj Radosti, ostave ga u školi jer im treba u nastavi, a kući nose prethodni broj
Foto: Branimir Bradarić
25.04.2018.
u 13:06

Novi broj Radosti koji dobivaju svi učenici od prvog do četvrtog razreda bio je povod za poseban školski sat i razgovor o časopisima

Svi učenici od prvog do četvrtog razreda vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića svaki mjesec primaju besplatno primjerke dječjeg časopisa Radost. Školu smo posjetili na dan kada je dijeljen novi primjerak, a na posebnom školskom satu razgovarali su o tome što su časopisi, koja je razlika između časopisa za djecu i odrasle, razlika između novina i časopisa…

Potraga za posterom

– Izuzetno smo zahvalni što što smo drugu godinu zaredom uvršteni u taj hvalevrijedan projekt. Drago nam je jer time sva djeca dobivaju svoj primjerak Radosti te se tako ne pravi razlika među njima. U suprotnom, malo bi djece dobivalo časopis jer im roditelji jednostavno ne mogu to osigurati – kaže školska knjižničarka Marija Purgar. Koliko djeci znači Radost uvjerili smo se kada su im dijeljeni novi brojevi. Bilo je nestrpljenja, ali čim su dobili svoj primjerak odmah su ga počeli listati.

– Najviše volim čitati tekstove koji govore o povijesti. Svakako pročitam i stripove, rješavam zadatke. Sviđa mi se Radost. Nosim je poslije kući i čuvam sve primjerke koje smo dobili – kaže učenik 2A razreda Mate Gulić.

I druga su djeca s velikim zanimanjem pregledavala novu Radost. Neki su odmah tražili postere, drugi zadatke, treći stripove… Rješavala se i križaljka, natjecali su se tko će je riješiti prvi.

– Čuvam sve primjerke koje smo dobili pa ih i kod kuće nekada listam i čitam. Najviše volim čitati stripove. Nekad rješavam i križaljke. Volim tekstove o životinjama jer uvijek saznam nešto novo o njima – rekao nam je Jan Matan Paun dok je prelistavao svoj primjerak časopisa.

Njihova učiteljica Martina Prpić-Kukuljica sjeća se da je kao učenica osnovne škole i sama svojedobno čitala Radost. Sjeća se i kako je jedna njezina školska prijateljica imala sve primjerke uvezane kao knjigu.

Svakome njegov primjerak

– Danas je Radost puno kvalitetnija nego nekad. Iznimno važno nam je što prati školski plan i program pa časopis često koristimo kao alternativni udžbenik. Dobro je i što sva djeca dobivaju svoj primjerak. Često Radost koristimo za vježbanje, čitanje i razumijevanje teksta. Pomaže i nama u nastavi – kaže Prpić-Kukuljica.

Djeca iz OŠ Nikole Andrića novi broj Radosti ostavljaju u školi da bi ga mogli koristiti u nastavi. Prethodni broj nose kući. I u školskoj knjižnici uvijek imaju po nekoliko primjeraka Radosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije