Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Radnika zatrpalo i usmrtilo pola tone urušene zemlje

radnik
Ivica Galović
01.10.2009.
u 14:50

Danas oko 13 sati u mjestu Gornja Vrba nedaleko od Slavonskog Broda u kanalu za kanalizaciju urušila se zemlja i zatrpala 43-godišnjeg radnika

SLAVONSKI BROD - Četrdesettrogodišnji I. K. iz Đakova smrtno je stradao u iskopavanju i polaganju kanalizacijskih cijevi u mjestu Gornja Vrba kod Slavonskog Broda.

Tragedija se dogodila oko 13.10 sati kada je I. K. bio u rovu dubokom oko tri metra, a onda se na njega iznenada urušilo gotovo pola tone zemlje i zatrpalo ga. U pomoć unesrećenom radniku priskočila su petorica kolega, izvukla su ga iz rova, ubrzo su stigli Hitna pomoć i vatrogasci, ali unatoč 20-minutnim pokušajima oživljavanja radnik je preminuo od zadobivenih unutarnjih ozljeda.

Očevid na mjestu događaja obavili su županijski državni odvjetnik Stjepan Haramustek i istražna sutkinja Županijskoga suda Jadranka Đaković. Na mjestu događaja izvid je obavio i inspektor zaštite na radu, ali nije bio voljan bilo što reći o uzrocima tragedije.

Jedino se zna da unatoč dubini od tri metra bočne strane rova nisu bile zaštićene pregradama kako bi se spriječilo urušavanje zemlje.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:51 01.10.2009.

Ako je ovo slika s mjesta nesreće,onda njegova šefa i nadređenog treba utući lopatama.Tako se jednom trebaju početi sređivati stvari,jer drugog rješenja nema.Kako nadzorni koji to vodi može dati iskopati rov dubok tri metra,a nalazi se kraj ceste , gdje se stvaraju vibracije i postoji velika vjerojatnost urušavanja,pri neosiguranu rovu.Ili da su barem iskkopali širi , ionako kopa stroj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije