Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk

Radnici Uljanika blokirali promet: Ne želimo raditi probleme, ali želimo da se za nas čuje

Radnici Uljanika desetominutnom šetnjom pješačkim prijelazom blokirali promet
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.03.2019.
u 10:21

Uljanikovi radnici izašli su iz kruga brodogradilišta i na sat vremena blokirati promet kod dva ulaza u brodogradilište, kod upravne zgrade i na Bulevaru

Policija i tužiteljstvo započeli su u utorak ujutro na istarskom području uhićenja i pretrage domova i poslovnih prostora u kriminalističkom istraživanju kojim je obuhvaćeno 12 bivših čelnih ljudi Uljanik grupe. Na meti policije je bivša uprava na čelu s Giannijem Rossandom.

Uljanikovi radnici u utorak su izašli iz kruga brodogradilišta i na sat vremena blokirati promet kod dva ulaza u brodogradilište, kod upravne zgrade i na Bulevaru.

"Ne želimo raditi probleme gradu, ali želimo da se za nas čuje. Mi želimo i kroz taj oblik da se zna da smo spremni organizirati i druge akcije kako bi spasili brodogradnju", rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Početne prometne gužve koje je izazvao njihov potez vrlo su brzo kanalizirane preusmjeravanjem prometa na alternativne pravce, a sindikati su se nakon sat vremena ponovno vratili u krug brodogradilišta.

"Svakim danom je sve manje nade za opstanak Uljanika, no, mi ne želimo da se Uljanik i '3. maj' ugase, odnosno ne želimo da se ugasi niti jedno brodogradilište, već da brodogradnja i dalje postoji na ovim prostorima", izjavio je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac Cerovac te pozvao kooperante da se pridruže radnicima u štrajku jer, kako je rekao, "samo zajedno možemo riješiti ovaj problem".

Ustvrdio je i da bez brodogradnje neće više biti ni pomorskog instituta ni fakulteta koji su vezani uz brodogradnju.

Po njegovim riječima na ovu akciju odlučili su se kako bi Vlada i svi lokalni političari shvatili da Uljanikovi radnici žele raditi.

Zamoljen za komentar izjava pojedinih predstavnika Vlade koji su gotovo "digli ruke od Uljanika", Cerovac je istaknuo da se često čuju izjave raznih političara koji očito žele skupljati sitne poene na račun patnje Uljankovih radnika.

"Premijer je prva osoba u toj priči i on mora zajedno s Vladom donijeti konačnu odluku o Uljaniku, a nikako pojedinci. To što pojedini predstavnici Vlade izjavljuju je jadno, mizerno. Takvim ljudima ne treba uopće davati značaj", poručio je Boris Cerovac.

Radnici Uljanika desetominutnom šetnjom pješačkim prijelazom blokirali promet
1/13


 
Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
11:05 26.03.2019.

Ma to je trebalo davno zatvorit...A Irska nije toliko daleko..........

HA
Hamo
11:06 26.03.2019.

Sad će Kolinda da ih grlo i ljubi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije