Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješni pregovori

Radnici TESU-a ponovno se vraćaju u pogone

uljanik
Duško Marušić/Pixsell
09.03.2010.
u 16:17

Ključno je za nastavak proizvodnje sazivanje Skupštine tvrtke, koja treba imenovati Nadzorni odbor, a to tijelo upravu

Nakon osam dana štrajka 138 radnika pulske Tvornice električnih strojeva i uređaja od danas opet radi. Tako je odlučio štrajkaški odbor koji je jučer prihvatio zaključke dvoipolsatnog sastanka između predstavnika Ministarstva gospodarstva, državnog tajnika Ruđera Friganovića i uprave pulskog brodogradilišta.

Stižu zaostale plaće

Olakšanje na licima radnika bilo je vidljivo kad je Friganović najavio isplatu jedne zaostale plaće, božićnice i dodatka za djecu što će se dogoditi za dva, tri dana, a najkasnije kad se bude isplaćivalo radnicima Uljanika. Novac za radnike TESU-a namaknut će se iz Uljanikovih sredstava. Naznaka je to da će se TESU vratiti pod Uljanikovo okrilje, što je također bio jedan od štrajkaških zahtjeva. Friganović je rekao da za to postoji dobra volja i Vlade i Uljanika.

– Važno je da se čim prije pokrene proizvodnja te isporuče generatori za Brodosplit i Uljanik. Jamac buduće proizvodnje jest i tehnološka obnova TESU-ovih postrojenja koju planiramo po rješenju vlasničkih odnosa – rekao je Friganović.

Riješiti vlasničke odnose

Njemu je povjeren mandat za sazivanje Skupštine, što je za nastavak proizvodnje i rješavanje ostalih problema ključno. Skupština, naime, imenuje Nadzorni odbor, a to tijelo upravu. Prema najavama, to se trebalo dogoditi već jučer, što znači da bi TESU nakon nekoliko dana bez ikakva vodstva trebao dobiti direktora, doduše privremenog. U roku od oko mjesec dana TESU bi trebao dobiti i trajno nadzorno i upravljačko tijelo, nakon čega bi se trebalo krenuti u rješavanje vlasničkih odnosa, čiju nesređenost sindikalci i djelatnici TESU-a smatraju korijenom svih problema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije