Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže lova

Radnici Salonita dobit će po 50.000 eura odštete zbog azbesta

salonit
Ivo Čagalj/PIXSELL
28.09.2010.
u 20:12

Na sastanku s ministrima Popijačem i Kalmetom obećana im je isplata po 15.000 eura iz proračuna za 2011. Ostatak će dobiti u vlasničkim udjelima.

Radnici vranjičkog Salonita dobit će po 50.000 eura odštete od države zbog rada s azbestom. Potvrdio nam je to Jozo Marić, povjerenik HUS-a za Dalmaciju, koji se zajedno s desetak predstavnika zaposlenika Salonita u ponedjeljak poslijepodne sastao s ministrima Đurom Popijačem i Božidarom Kalmetom.

- Pristali su na iznos koji smo tražili. Dogovoreno je da će u proračun za 2011. ući isplata po 15.000 eura u gotovini svakom radniku koji je bio u radnom odnosu 1. siječnja 2006. godine, a njih je 169. Ostatak će biti reguliran na drugi način, vjerojatno udjelom u vlasništvu - izjavio je Marić koji očekuje da bi dogovoreni iznos na račune radnika mogao sjesti početkom sljedeće godine.

Sindikalisti su vrlo zadovoljni raspletom situacije u Salonitu. Osobito ih veseli što je prije mjesec dana umjesto Joze Čalete stečajni sudac za Salonit Ivan Basić, a stečajni upravitelj Mirko Kozina podnio je zahtjev za razrješenje. Protiv njih dvojice radnici su više puta prosvjedovali ispred zgrade Trgovačkog suda u Splitu.

Komentara 3

MA
mamba64
00:58 29.09.2010.

Kad sam ovo pročita pomislim PRVI APRIL pa se nemogu prestati čuditi.Da slučajno nije novinar zamjenio kune za eure.

MR
mirha.rudes
06:31 29.09.2010.

Tko ih je tjerao da uopče rade u toj firmi.Sada kada je propala oni bi malo sa državnih jasli i od nas koje su trovali sa svojim salonitnim pločama.Sada ću i ja tužiti državu da me je trovala jer sam te nesretne ploče imao na krovu 2 godina.

CV
cvijece
23:03 29.09.2010.

Na nebrojenim kućama i gosp.objektima u Hrvatskoj je salonit kao pokrov i tako će ostati još nebrojeni broj godina,i šta sad?Ne postoji ni zakon ni propis koji bi prisilio vlasnike objekata da skinu salonitne ploče jer to košta.A radnici kojii su radili u proizvodnji dugo godina nisu niti znali kakva je to kuga od materijala sve dok sve nije izašlo na vidjelo.Nude im puno premalo (to je sića) za izgubljeno zdravlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije