Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čačić im duguje

Radnici izvukli krevete pred hotel i prosvjeduju jer nema plaće

milanović, hrelja, čačić
Jurica Galoić/PIXSELL
01.05.2010.
u 13:45

Prosvjeduju i supruga i 20-mjesečno dijete vlasnika tvrtke kojoj Čačić duguje pa im ne može plaćati

Već nekoliko dana radnici tvrtke ADI Produkt iz Daruvara, koji rade na Hotelu Coning u Trakošćanu, prosvjeduju ispred hotela jer im vlasnik Radimir Čačić ne plaća njihov rad. Nepomljivo im je, kažu da rade, a ne dobiju plaću. I sam je vlasnik Čačić, kažu, u zadnjih nekoliko mjeseci isticao tu rečenicu, a upravo se tako ponaša dok radnici naporno već osam mjeseci rade i odrađuju svoj posao u roku.

Kako tvrtka Coning Ecogradnja, s kojom je ADI produkt potpisao ugovor o izvođenju radova, nije ispunjavala svoje obveze, radnici su odlučili na sam Međunarodni praznik rada izvući krevete i madrace ispred hotela, spavati na otvorenom i prosvjedovati. U tome im se pridružila pridružila supruga, majka i 20-mjesečno dijete vlasnika tvrtke ADI Produkt Fahira Mujanića.

Mujanić ističe da je prema ugovoru koji je njegova tvrtka potpisala s Coning Ecogradnjom vrijednost radova milijun i 340 tisuća kuna, a dosad im je uplaćeno svega 259 tisuća kuna, iako su radovi pred samim završetkom. Kad su započeli radove u listopadu prošle godine, tvrka je na gradilište dovela čak 25 radnika.

- Čim smo počeli raditi, počeli su problemi. Nisu nam osigurali odgovarajuće materijale za rad, a zatim su nabavili premalo materijala. Stalno su kasnili s plaćanjem, a bilo je i niz drugih muljaža. No, željeli smo pošteno obaviti svoj posao i nadali se da će se sve srediti - objasnio je Mujanić, koji je danas osam mjeseci kasnije stjeran pred zid. Broj radnika pao je na 5, dužan im je plaće i doprinose, ne može plaćati kredite, a ni poreze, a Coning mu duguje toliki novac. Sami radnici spremni su uz gazdu prosvjedovati i spavati na otvorenom tako dugo dok im ne plate dug, a u tome ih neće spriječiti ni loše vrijeme.

Komentara 2

SP
spancro
20:47 01.05.2010.

ko ne placa taj mora odma na stecaj i nebi smio imati vise firmu radi stecaja to je u pravim drzavama

AK
akobogda
17:07 03.05.2010.

I meni je dužan, mali dio svoje plaće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije