Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Škveranima je prekipilo"

Radnici Brodotrogira prosvjedovali zbog neisplate plaća

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/12
20.02.2021.
u 16:56

Damir Palada, predsjednik Stožera ističe kako trogirski škverani za Božić djeci nisu imali dati ni jesti, u ogromnim su dugovima, banke im sjedaju na račune, a uprava obećava, ali ništa ne poduzima.

Škveranima je prekipjelo! Poručili su to radnici Brodotrogira koji su u subotu na Trgu Ivana Pavla II u Trogiru organizirali prosvjed upozoravajući kako mjesecima ne primaju plaće, svakim danom sve ih je manje, a oni koji odlaze ne dobivaju dogovorene otpremnine.

-Voda je radnicima došla do grla. Već sedam mjeseci naš gazda Danko Končar ne izvršava svoje obveze prema radnicima, ne isplaćuje plaće, a neka prava nam uskraćuje već dvije-tri godine. Više ne vjerujemo politici, upravi ni vlasnicima – poručila je Ljiljana Gejić, glasnogovornica Stožera za obranu Brodotrogira. Pojašnjava kako je u Brodotrogiru, u kojem djeluje na desetke tvrtki-kćeri situacija vrlo komplicirana

-Dio radnika već četiri mjeseca nije primilo niti kune, a veći dio radnika, oko 150, tijekom sedam mjeseci nije primio cijelu plaću. Vlasnik ujedno govori o 50 radnika viška i mi tražimo da se ti radnici zbrinu, a ne da se nađu na ulici – rekla je Gejić i istaknula kako je njihov cilj i nastavak proizvodnje.

1/12

Damir Palada, predsjednik Stožera ističe kako trogirski škverani za Božić djeci nisu imali dati ni jesti, u ogromnim su dugovima, banke im sjedaju na račune, a uprava obećava, ali ništa ne poduzima.

-U godinu dana situacija je sve gora. Možda nas je bilo 500 ljudi, sad nas je oko 250 u brodogradnji. Od tih 250 nas 40 ne dobiva plaće – rekao je Palada.

Tonči Radnović kaže da je uskoro bivši radnik, na popisu za otpremninu.

-Nije lako ni raditi bez plaće niti znati da ćeš dobiti otkaz. Toliko je krpelja oko Brodotrogira da se ne zna ni tko je odgovoran – izjavio je Radnović.

Na prosvjedu se okupilo 200-injak ljudi, uglavnom bivših radnika, jer su sadašnji u strahu, rečeno je na prosvjedu. Podržali su ih brojni sugrađani, Jadranski sindikat, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj, a pismenu su podršku dobili od gradonačelnika Trogira i Splitsko-dalmatinskog župana.

 

Ključne riječi

Komentara 9

SE
senijor121
21:19 20.02.2021.

Brodotrogir samo je jedna od brojnih pljački Zdepenjara. Koliko su levi kriminalci sa slučajnim dobili od Končara? Što po tome DORH , kada se zna da su ga vodili mafijaši i kriminalci Bajić i Cvitan ?

DU
Deleted user
17:30 20.02.2021.

Gledao na TV. Naravno optužili vladu što ne dobivaju plaću, a brodogradilište vlasništvo Končara. I Cerovac (najglasniji kada je zahvaljujući takvima propadao Uljanik) osuo paljbu po vladi. Naravno i Bulj na čelu prosvjeda. Ne idite raditi ako vas vlasnik ne može platiti. Okanite se više komunističkih razmišljanja i raspravite to s Končarom ili ga tužite, a vladu pustite na miru. Dosadni ste već s tim napadima na vladu i bogu i vragu.

DU
Deleted user
07:51 21.02.2021.

sve deformirano, u ništa se ne ulaže samo lopovluk zemlja u rasulu to je plenkoviću dobro i do tog dobrog su nas doveli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije