Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Radmanov HRT u funkciji je Ive Josipovića i SDP-a'

Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.12.2014.
u 15:42

Predsjednik HDZ-a smatra da je HRT "neobjektivna i politički obojena" televizija

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Bistri je kazao da ga vesele rezultati anketa prema kojima raste rejting njihove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović.

– Uvjereni smo u našu pobjedu – rekao je Karamarko i dodao da im Milan Kujundžić nije prijetnja. – HDZ je najjača snaga i najveći i najuvjerljiviji savez za Hrvatsku tako da tu nema nikakve opasnosti – rekao je Karamarko aludirajući na naziv Kujundžićeve koalicije. Tvrdi kako oni imaju rezultate anketa prema kojima HDZ dobiva 39 ili 40 posto i da ispred SDP-a vode za više od 20 posto . – Mi, naravno, rastemo i razlika je velika, a to ćemo pokazati i na predsjedničkim te još više na parlamentarnim izborima – kazao je Karamarko komentirajući danas objavljenu anketu CRO Demoskopa, prema kojoj HDZ ima potporu 26,7, a SDP 21,9 posto birača.

"Kada dođemo na vlast, smanjit ćemo poreze"

Predsjednik HDZ-a rekao je da se pokušavao ovih dana, u povodu tri godine od dolaska na vlast Kukuriku koalicije, sjetiti nekih njihovih dobrih poteza, no nije uspio. – Dvanaest kvartala zaredom pad BDP-a, što tu može biti dobro? Sad već imamo podatke da je gotov 40 tisuća ljudi u tri godine odselilo iz Hrvatske, više od 80.000 radnih mjesta je ugašeno, nije bilo nijedne kvalitetne investicije, proračun je golem – nabrajao je Karamarko loše rezultate Vlade i zaključio da bi vladajući već odstupili kada bi imali časti i poštenja. Smatra da u posljednjoj godini više ništa ne mogu promijeniti u gospodarstvu.

– Kada dođemo na vlast, smanjit ćemo poreze, vodit ćemo stimulativnu poreznu politiku. Dati ćemo poticaj i vjetar u leđa malim i srednjim poduzetnicima – kazao je Karamarko i zaključio da će oni mnogo toga napraviti.

Prozvao je SDP, "koji upravlja proračunom", zbog toga što HDZ nije imao za plaće radnika i objasnio da im "na vrijeme nisu isplatili novce".  – Iz državnog proračuna moramo dobiti ono što nam pripada. Sebi su isplatili, a nama nisu isplatili. Isplatili su i manjim strankama. To je očito dio jedne vrlo ''poštene'' politike i ''poštenog'' stava prema političkim oponentima – kritizirao je Karamarko vladajuće. Predsjednik HDZ-a tvrdi da su sudionici HDZ-ovih klauzura, koje se održavaju diljem Hrvatske, sami sebi platili troškove.

"Na čelu je državne televizije zadnji predsjednik Komunističke omladine Jugoslavije"

– Naš saborski zastupnik Marasović ima jedan osebujan stil, on je temperamentni Dalmatinac koji je rekao neke stvari koje bismo mi, možda, malo drukčije rekli – komentirao je predsjednik HDZ-a izjavu saborskog zastupnika Dujomira Marasovića da će, kada dođu na vlast, "pomesti sve s HRT-a".

– Mi od državne televizije tražimo da bude profesionalna i objektivna. Na čelu državne televizije zadnji je predsjednik Komunističke omladine Jugoslavije, čovjek koji je primao štafete kad je Josip Broz bio na nekom drugom mjestu – u Kući cvijeća pa nije mogao primiti štafetu. Tada ju je primio Goran Radman i to je televizija u funkciji Ive Josipovića i SDP-a – rekao je Karamarko i ocijenio da je HRT "neobjektivna i politički obojena" televizija, ali je kazao da neće biti čistki nego će se "samo tražiti profesionalizam i pošten novinarski odnos prema zbivanjima oko nas i hrvatskoj stvarnosti". 

>>Podrška birača: HDZ i SDP rastu, ORaH pada

>>Kada preuzmemo vlast za godinu dana, prvo moramo pomesti sve s HRT-a

 

Komentara 77

Avatar tituš
tituš
15:50 05.12.2014.

Radmanova televizija jest u službi Josipovića i vladajuće oligarhije, ništa nelogično, nego kada ćemo mi osnovati, dobiti, organizirati Hrvatsku televiziju?!!! Nakon izbora treba im ovo obračunati i fakturirati!

DR
Drivoex
16:06 05.12.2014.

Radman obeća i izvršio vrati nas u osamdeset i opet je u funkcije politike Memorandum dva, sreća jos kratko

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:56 05.12.2014.

Komunističko jednoumlje pokorava državu ,nažalost vi u HDZ u snosite dio odgovornosti što ste to dozvolili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije