Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U godinu dana rada

Radiochirurgia Zagreb izvela 300 zahvata

Foto: Radiochirurgia
04.01.2018.
u 09:26

Sustav Edge koristi fotonsku tehnologiju, odnosno bez noža, krvi i invazivnih zahvata operira tumore u cijelom tijelu

Radiochirurgia Zagreb, poliklinika specijalizirana za borbu protiv tumora, u godinu dana rada uspješno je obavila više od 300 radiokirurških operacija.

Tim poliklinike koja je u Hrvatsku donijela Edge sustav, najsofisticiraniji medicinski sustav za neinvazivne operacije tumora, predvođen prof. dr. sc. Draganom Schwarzom svoje je usluge do sada pružio za više od tri tisuće pacijenata, a liječnički tim pohvalio se izvrsnim rezultatima. Među njima su i pacijent kojem se tumorska masa smanjila za 76 posto u četiri mjeseca nakon radiokirurškog zahvata te pacijent kojem su metastaze u sedam mjeseci liječenja gotovo nestale, odnosno smanjile su se za 91 posto.

- Stručni tim je prvi na ovim prostorima izveo neke od radiokirurških operacija te je prvi na svijetu u korištenju najsuvremenijih metoda za još preciznije izvođenje operacija, za što je došla i potvrda iz SAD-a - istaknuo je prof. dr. sc. Schwartz. Sustav Edge koristi fotonsku tehnologiju, odnosno bez noža, krvi i invazivnih zahvata operira tumore u cijelom tijelu. Sustav u koji je uloženo 10 milijuna dolara s preciznošću od 0,5 milimetara određuje poziciju tumora i potom ga uništava. Nakon operacije nema boravka u bolnici, čime se troškovi liječenja za zdravstveni sustav smanjuju. Većina zdravstvenih osiguranja ima sporazume s privatnim kliničkim centrima koji posjeduju napredne sustave pa liječnički tim predvođen dr. sc. Schwarzom poziva i HZZO na suradnju, kao i liječnike, jer je projekt važan korak prema uspješnijem liječenju karcinoma pacijenata u regiji. Ta se suradnja ipak u prvoj godini rada nije ostvarila unatoč pregovorima koji su otvoreni dulje od šest mjeseci. Ipak, poliklinika Radiochirurgia Zagreb radi s državnim zdravstvenim sustavom. S Klinikom za dječje bolesti Zagreb, Klaićevom, potpisan je ugovor da strojevi besplatno budu na raspolaganju za liječenje djece i mladih, a dogovorena je i suradnja sa sveučilištima u Osijeku i Rijeci te s Fakultetom zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Galerija: Ovo su najčešći simptomi raka koje ne smijete ignorirati

1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije