Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Saboru

Bulj potrgao tekst novog zakona o vinu, Radin odobrio stanku

Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
12.10.2018.
u 10:22

Odnesite zakon ministru. Kad je mogao imati šest vozača, može dati i 200 milijuna za fond iz kojega bi se pomagali domaći vinari i vinogradari, poručio je Bulj

Uz demonstrativno trganje teksta prijedloga novog zakona o vinu Mostova zastupnika Mire Bulja, potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin odobrio je Klubu Mosta stanku kako bi se konzultirao o predmetnom zakonu.

Sad ćete morati nabaviti novi zakon, dobacio je Radin Bulju koji je ustrajao na ocjeni da novi zakon ne donosi nijednu pozitivnu mjeru za hrvatske vinare, da ne nudi rješenja, da rapidno raste uvoz vina.

Taj je uvoz posljednjih nekoliko godina porastao za 140 posto, godine 2013. uvezli smo vina za 16 milijuna kuna, tri godine poslije za 31 milijun kuna, navodio je Bulj koji tvrdi i kako je "sto posto manja proizvodnja vina u odnosu na vrijeme kad smo bili izvan EU".

 
Miro Bulj
1/12

Odnesite zakon ministru, kad je mogao imati šest vozača, može dati i 200 milijuna za fond iz kojega bi se pomagali domaći vinari i vinogradari, poručio je Bulj predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, trgajući ispred njih tekst zakona.

Hrvatski sabor danas je rad nastavio raspravom o prijedlogu novog zakona o vinu, čija je svrha bolje uređenje ukupnog stanja u sektoru vinarstva i vinogradarstva.

 

Tražimo stanku zbog vijesti o kurikularnoj reformi, rekla je na početku Mostova zastupnica Sonja Čikotić i dobila tumačenje predsjedavajućeg Furija Radina da stanku može tražiti samo vezano za točku dnevnog reda, a njen zahtjev, objasnio je, nema veze s vinom.

Čikotić je objasnila da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja učenicima podijelilo tablete koji nemaju kamere, pa učenici ne mogu pristupiti digitalnom sadržaju. "Objašnjenje je da je, možda, netko popio previše vina i napravio takvu javnu nabavu", izjavila je zastupnica.

Neću vam dati stanku, uzvratio je Radin, nakon čega je Sabor prešao na raspravu o prijedlogu zakona o vinu.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Mjadak kazao je da se proizvođače vina rasterećuje 33 posto u odnosu na dosadašnje pravne okvire, što omogućuje njihovo dodatno promoviranje.

Vinogradari i vinari sudjelovali su u izradi propisa kako bi se poboljšao položaj svih njih, pa i vinara iz Dalmacije, uzvratio je Majdak Mostovu zastupniku Anti Pranjiću.

Video – Zastupnica u Saboru šokirala osobnim priznanjem o iskustvu u hrvatskoj bolnici

Ključne riječi

Komentara 11

AN
ante555
14:11 12.10.2018.

Ovaj tip je baš postao iritantan. Misli da je pametan što viče i trga listove u Saboru. Svojim kafanskim ponašanjem samo pokazuje da mu tamo nije mjesto.

ZA
Zagy154
13:58 12.10.2018.

ovaj alkarski dečko samo bubri i dobiva boju škampa,mislim da nebu dugo

ST
stefj
11:11 12.10.2018.

Ovaj Most je teatar apsurda, sve neki veliki govori, optužbe, a zapravo sve glupost. Izgleda da onaj govor Petrova, kada je Plenković predstavljao rad vlade pred neki dan, nije bio prekretnica u radu Mosta, već izuzetak, netko tko ima smisla mu ga je napisao... No vidimo i zašto, niti jedan medij nije prenio niti najmanji dio tog govora, jer su u govoru bili uglavnom argumenti, a ne doskočice. Pa zato sada Most ide po starom, teatralno se deru papiri, vrijeđa se i sl... A isporuka tableta bez kamere? Što će im kamera? Možda zastupnica Mosta ne zna da se tablet koristi i za druge stvari, a ne samo za selfije, te da se aplikacije mogu i drugačije skinuti, ne samo putem QR koda. Radije neka provjere za koju cijenu su kupljeni tableti, te tu cijenu usporedi s nabavnim cijenama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije