Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđen na 22 mjeseca

Radimiru Čačiću odbijena žalba, mora ići na odsluženje kazne

Radimir Čačić
Željko Lukunić/PIXSELL
08.05.2013.
u 15:25

Izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od tri godine, a ta mjera počinje se primjenjivati nakon odslužene kazne.

Vrhovni sud odbio je žalbu Radimira Čačića na presudu kojom je osuđen na 22 mjeseca zatvora jer je u Mađarskoj skrivio nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Presudu koju je bivšem prvom potpredsjedniku Vlade izrekao mađarski sud, potvrdio je zagrebački Županijski sud. Prema izrečenoj presudi, Čačić može zatražiti da ga se pusti na uvjetni otpust nakon što odsluži polovicu kazne, odnosno 11 mjeseci zatvora.

Uz to, izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od tri godine, a ta mjera počinje se primjenjivati nakon odslužene kazne. Odluka Vrhovnog suda znači da je presuda Čačiću pravomoćna, a kada će na izdržavanje kazne, za sada se još ne zna.

S obzirom na kaznu koja mu je dosuđena, nakon što prođe kroz Remetinec i njegov Centar za psihosocijalnu dijagnostiku, Čačić će vjerojatno biti upućen u neku od kaznionica poluotvorenog tipa, poput one u Valturi, gdje kazne uglavnom i služe prometni prekršitelji.

>>Čačićevi odvjetnici traže blažu kaznu ili ukidanje presude

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije