Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razbjesnio stranku

Radimir Čačić planira ostati u vrhu stranke i dok bude u zatvoru

'06.12.2012., Varazdin, U HNK Varazdin povodom Grada Varazdina odrzana je svecana sjednica na kojoj su nazocili brojni uzvanici. Predsjednik HNS-a Radimir Cacic. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
Marko Jurinec/PIXSELL
01.02.2013.
u 10:24

Već je prije Čačić pokušao vrh stranke i Vesnu Pusić, potpredsjednicu HNS-a, nagovoriti da ga potpredsjednička funkcija čeka nakon izlaska iz zatvora

Predsjednik HNS-a u odlasku Radimir Čačić našao je način da ostane u vrhu stranke i nakon odlaska na odsluženje zatvorske kazne. U ponedjeljak mjesto predsjednika Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a, koje mu automatski osigurava mjesto u Predsjedništvu HNS-a, prepustio mu je Milorad Batinić, potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Ipak nije ostao sam

Taj njegov potez razbjesnio je kolege mu iz vodstva HNS-a toliko da su, neslužbeno doznajemo, ozbiljno počeli razmišljati da ga izbace iz stranke. Već je prije Čačić pokušao vrh stranke i Vesnu Pusić, potpredsjednicu HNS-a, nagovoriti da ga potpredsjednička funkcija čeka nakon izlaska iz zatvora. Tražio je i da se izglasa zaključak koji bi mu jamčio povratak na mjesto prvog potpredsjednika Vlade nakon povratka iz zatvora.

Kasnije je kao alternativu tražio je da bude predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, no njegove su prijedloge haenesovci odbili.

Iako Čačićev manevar u četvrtak nitko u HNS-u nije želio službeno komentirati, doznali smo da su začuđeni i razočarani njegovim potezom jer radi političku štetu stranci. No da marginaliziranje Čačića neće proći lako, jasno je iz stava M. Batinića. Mjesto mu je, objasnio je Batinić, prepustio jer sam ima previše posla kao potpredsjednik Sabora i kandidat za gradonačelnika Ivanca.

– U našem je Savezu 45 posto svih članova HNS-a. Bio je 151 delegat, a Čačić je dobio 141 glas, ostali su bili nevažeći. Plebiscitarno je izabran, i to smo dogovorili još prije mjesec dana – objasnio je Batinić, koji ne vidi dvojbe zbog Čačićeve presude.

Spustio nam slušalicu

– Znamo okolnosti presude, on nema moralnog tereta – kazao je i dodao da ne vidi problem što će Čačić voditi Savez iz zatvora jer imaju dva potpredsjednika.

Kako je Čačić puno puta javno rekao da će se povući iz aktivne politike ako presuda bude bezuvjetna, u četvrtak smo ga zamolili da nam objasni tu očitu proturječnost.

– Sve i dalje stoji – rekao nam je Čačić, a potom prekinuo razgovor.

>>Čačić: Primio sam odluku o kazni, žalit ću se Vrhovnom sudu

Komentara 21

DO
doktor1
10:28 01.02.2013.

Čačić bi mogao biti i predsjednik iz zatvora. To još jednom potvrđuje kakva smo mi zemlja.

CV
crna vrana
10:33 01.02.2013.

Čačić se poziva na Glavašev poučak ! Ako tako funkcionira HDSSB, zakaj nebi i HNS. Između ostalog, tu paksu partije na ovim prostorima baštine još od Jožinog tzv. bombaškog procesa.

Avatar airbizz
airbizz
10:38 01.02.2013.

tko će glasovati za stranku(hdssb) kojoj je predsjednik osuđeni ratni zločinac?nema mi smisla. a čačić-to je se moglo svakome dogoditi.ipak bi moralno bilo da iziđe iz stranke.bio bi samo teret.sve ima svoj kraj pa i politička karijera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije