Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINSKI ŽUPAN

Radimir Čačić o sukobu Milanovića i Plenkovića: Doći će do smirivanja, već smo svjedočili ovome

Varaždin: Nakon izjave za N1 televiziju, župan Radimir Čačić pozdravio SDP-ovce
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
01.04.2021.
u 13:48

O obustavi isporuke lijekova bolnicama kazao je kako je to posljedica nesređenih odnosa, a rješenje vidi u racionalizaciji zdravstvenog sustava

Varaždinski župan Radimir Čačić u četvrtak je ocijenio da će doći do smirivanja odnosa između predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, s obzirom na segmente države o kojima moraju razgovarati i surađivati.

"Imam dojam da smo ušli u neku točku kad ćemo ići malo smirenije", rekao je Čačić i dodao da smo slično prošli prije nekoliko mjeseci.

Pri predstavljanju projekta izgradnje i opremanja centralnog operacijskog bloka u Općoj bolnici Varaždin, vrijednog 405 milijuna kuna, istaknuo je da i Milanović i Plenković moraju razgovarati jer postoje segmenti države, poput diplomacije, koji ne mogu bez njihove suradnje.

O obustavi isporuke lijekova bolnicama kazao je kako je to posljedica nesređenih odnosa, a rješenje vidi u racionalizaciji zdravstvenog sustava.

"Ne možemo osporiti činjenicu da usluge i lijekovi rastu eksponencijalno i da će plaćanja za zdravstvo biti veća. To su dvije pretpostavke, a treća je da, kada sredimo sustav, tada možemo dobiti i kvalitetne niže ponude od veledrogerija“, izjavio je Čačić.

Za situaciju s koronavirusom rekao je da je važno kako će se reagirati na treći val, koji se nije mogao izbjeći.

"Večernje zatvaranje ugostiteljskih objekata u nekim županijama, zahtjevi za nošenje maski u javnom prostoru, škole online, to su sve mjere koje su više-manje danas abeceda i vjerojatno ćemo i mi ići u tom smjeru", najavio je Čačić.

Na najavljeno zatvaranje pilana i gubitka 200 radnih mjesta Požgaj Grupe, koja u šest tvornica na četiri lokacije u Hrvatskoj ima oko 550 zaposlenika, a s kojom Hrvatske šume nisu sklopile godišnji ugovor o kupoprodaji trupaca za 2021., izjavio je da su Hrvatske šume "sramota ove države".

"Kontinuirano idu suprotno od politike ove i prošle Vlade, politike jačanja finalnog proizvoda, dodane vrijednosti, smanjivanja izvoza trupaca", istaknuo je Čačić.

"Rade obratno, profit im pada i sad su jednom od najvećih finalista, a to je naš proizvođač Požgaj, ukinuli sve kvote, zato ih je tužio zbog nekorektnog poslovanja", zaključio je varaždinski župan.

 

Komentara 1

JO
jono
16:42 01.04.2021.

Moj prijedlog: Neka se njih dvojica potuku onako kako znaju i umiju i neka kamera snima i to ce ostati nezaboravno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije