Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kukuriku u kampanji

Radimir Čačić: Ili glasajte za nas ili vadite kola iz blata sami!

kukuriku, čačić, milanović (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/16
17.11.2011.
u 10:46

Kukuriku je u kampanju krenuo vlakom, a naglasili su važnost dvotračnog paneuropskog koridora

Prvim stranačkim skupom  u Koprivnici, Kukuriku koalicija počela je kampanju na koju je krenula brzim vlakom iz Dugog Sela. S središnjeg trga pred nekoliko stotina ljudi prvi čovjek Kukuriku koalicije Zoran Milanović i čelnici ostalih stranaka pozvali su građane da izađu na izbore i za svoj spas daju glas upravo njima.

– Osam godina bilo je svega, rijetko su bile uspješne. Ali se nema smisla osvrtati - nešto će riješiti sudovi, a ključno birači na izborima. Vjerujemo da nećemo izigrati vaše povjerenje i da ćemo radit prave stvari. Izađite na izbore i birajte promjene – poručio je Milanović svojim pristašama. Iako u kampanju iz Dugog Sela nije krenula jedinstvena koalicija, u Koprivnici su se Z. Milanoviću i šefu umirovljenika Silvanu Hrelji pridružili i čelnici HNS-a i IDS-a Radimir Čačić i Ivan Jakovčić.

– Vozio sam sat i pol kroz maglu da dođem do Koprivnice. Kad dođemo na vlast izgradit ćemo magistralu koja će svijetliti cijelim putem. Ma mo'š mislit! Nemam ja talent za obećanja – nasmijao je okupljene Čačić i poručio biračima zašto moraju glasati baš za Kukuriku koaliciju.

– Zato jer nemate izbora! Ako me netko uvjeri u suprotno, posumnjat ću u njegovu zdravu pamet. Nitko u Hrvatskoj ne živi dobro, iza nas je osam potrošenih godina. Ili glasajte za nas ili vadite kola iz blata sami! – poručio je Čačić. Stranački skup završio je za samo 45 minuta, a nakon njega nije bilo uobičajenih zabava niti, iako je bilo izuzetno hladno i maglovito, grijanja alkoholom. Koalicija je u kampanju simbolično krenula vlakom kako bi se, kazao je već ujutro Milanović, uvjerili kako su Hrvatske željeznice “u suprotnom stanju od Hrvatskih cesta”.

– Važna je izgradnja dvotračnog koridora 5b od Rijeke do Zagreba i Novog Marofa. Konbinirat ćemo modele financiranja jer za to nema dovoljno novaca u državnom proračunu i fondovima Europske unije. Projekt je vrijedan više milijardi eura i ne može se ostvariti u godinu dana – kazao je Milanović naglašavajući da je povezanost izuzetno bitna, a da se sada na nekim dionicama željeznice vozi 60 kilometara na sat dok se nekada istima putovalo 140 kilometara na sat.

Prije dolaska u Koprivnicu prešli su preko Križevaca, a usput su obišli i dvije uspješne tvornice. Takvu su taktiku odabrali jer im je namjera upoznati se s uspješnim gospodarstvenicima i problemima s kojima se suočavaju ne bi li njihova iskustva iskoristili za oporavak gospodarstva. U Križevcima su “kukurikavci” obišli tvornicu Lora koja proizvodi obuću. Izabrali su je jer je upravo Lora, koja proizvodi tracking obuću za njemačku tvrtku Lova, u zadnje dvije godine zaposlila dvadesatak ljudi. Do 2014. godine imaju osiguranog posla.

– Počeli smo 1998. godine sa 78 ljudi, a sada ih imamo 167. Dogradili smo pogon, a tjedno proizvedemo 4500 do 5000 cipela – kazao je suvlasnik Jadranko Kovač čija je Lora cipele proizvodila za švicarsku vojsku i njemačku specijalnu policiju. Poduzetnicima trebaju olakšice na plaće radnika, nije izostavio napomenuti Kovač, a članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori ne služi mu ničemu osim da plaća članarinu. Slične je zahtjeve imao i suvlasnik tvrtke Rasco, koja se bavi proizvodnjom zimske komunalne opreme, u Kalinovcu koji je “budućem premijeru i saborskim zastupnicima” održao kratku i jasnu prezentaciju o problemima gospodarstvenika i savjetovao što im je činiti. Suvlasnik Frane Franičević,koji je s kolegom posao počeo 1990 godine u garaži a sada broji 192 radnika, pod obavezno je tražio porezno rasterećenje rada i osolobađanje od parafiskalnih nameta.

– Mi nemamo srednji menadžment. Za plaću jednog takvog menadžera tvrtka mora izdvojiti 15.000 do 16.000 kuna, a još 17.000 mora dati državi! Parafiskalni nameti su sitni, ali ih ima previše i kada se zbroje to je veliki iznos. Bilo bi bolje da se to uloži u izvoz savjetovao je Franičević upozoravajući da će gospodarstvo upasti u još gore stanje ne bude li Sabor brz i efikasan. Do skupa u Koprivnici “kukuriku ekipa” nije obilazial ulicu no jedan je Križevčanin iskoristio priliku da se bolje upozna s Milanovićevim planom.

– Dajte da Vas pitam – imate li u svom programu da ćete potamaniti sve Sanadere? I na lokalnoj i na državnoj razini? – pitao je i pomalo zbunio Milanovića.

Komentara 283

OB
-obrisani-
23:25 17.11.2011.

vizionari...pljuc

DU
Deleted user
08:37 18.11.2011.

Kako ti voze, bolje nam je svima da kola ostanu nepokretna u blatu........

OB
-obrisani-
18:26 17.11.2011.

kukuriku koalicija se dozvala pameti sigurnije je sa vlakom u kampanju nego da ih cacic voza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije