Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do početka prosinca

Radiju 101 produljen rok za predstečaj, dug gotovo 9 milijuna kuna

Ukoliko ne podmiri troškove, Radio 101 prestaje s emitiranjem
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
03.11.2021.
u 10:07

Radio 101 iz Zagreba prestao je emitirati nakon 37 godina postojanja 31. svibnja u ponoć, nakon što mu koncesija nije bila produljena zbog nepotpune dokumentacije

Trgovački sud u Zagrebu produljio je rok za pokretanje predstečajnog postupka Radija 101 do početka prosinca kako bi se dopunio plan restrukturiranja te tvrtke s prijavljenih 8,9 milijuna kuna obveza prema kreditorima.

Radio 101 kojem je vlasnik Thomas Alexander Thimme sredinom listopada zatražio je produljenje roka navodeći da plan restrukturiranja tvrtke namjerava dopuniti uz planirano vraćanje koncesije za emitiranje radijskog programa.

Odnosno, kako se navodi, radijski program trebao bi se bazirati na zamjenskoj digitalnoj koncesiji za koju bi natječaj tek trebao biti objavljen.

U dokumentaciji za pokretanje predstečaja navedene su i obaveze Radija 101 prema kreditorima - najviše, čak 7.3 milijuna kuna, prema tvrtki Impossibile Egressus kojoj je na čelu i vlasnik nekad popularne ‘’stojedinice’’ Thomas Alexander Thimme, a on je i osobno naveden kao kreditor koji potražuje oko 33.000 kuna. Kao kreditori navedeni su berlinski Power radio i zagrebački My power station, prijavljen na istoj adresi kao i Radio 101, s nešto više od 1,5 milijuna kuna nepodmirenih obaveza.

Radio 101 iz Zagreba prestao je emitirati nakon 37 godina postojanja 31. svibnja u ponoć, nakon što mu koncesija nije bila produljena zbog nepotpune dokumentacije.

Zaposlenici "Stojedinice" tada su bezuspješno zatražili izdavanje privremene koncesije, a u novom postupku dodjele koncesija za 101 MHz bila je dodijeljena Top Radiju.

VIDEO Epidemiolog Dobrica Rončević o opterećenju bolničkog sustava: 'Daleko je od onoga što se smatra podnošljivim'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije