Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako vlada potiče

Rade nagradnu igru: Ako prijavite utaju poreza, dobijete 500 kuna

porezna uprava rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/8
26.07.2012.
u 11:34

Vlada je danas u Sabor poslala prijedlog zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom koji bi proračunu trebao donijeti milijardu kuna.

Vlada je danas u Sabor poslala prijedlog zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, čime bi se u proračun trebalo sliti milijardu kuna. Uz punjenje proračuna time bi se omogućio i bolji nadzor nad poslovanjem poduzetnika. Tako bi svi koji posluju s gotovinom od sljedeće godine morali uvesti fiskalne blagajne povezane s Poreznom upravom.

>>Ako zaboravite uzeti račun, platit ćete kaznu do 2000 kuna!

– Fiskalizacija će natjerati sve koji rade s gotovinom da konačno počnu prikazivati svaki račun, a Porezna uprava pokrenut će veliku kampanju pod nazivom "Fair Play" u kojoj će stimulirati građane da prijavljuju ugostitelje, trgovce, zubare ili odvjetnike te frizere koji im nisu izdali račun ili su izdali račun koji nisu prijavili Poreznoj upravi. Nagradit ćemo građana koji prijavi obveznika koji ne prijavljuje račun – potvrdila je Nada Čavlović-Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave.

Doznajemo da će nagrada biti 500 kuna, ali još nisu do kraja osmislili pravila nagradne igre. Igra mrkve i batine Porezne uprave. Ako uhvatite obveznika koji ne prijavljuje porez, dobijete 500 kuna nagrade, a ako izađete bez računa, država vam uzme i do 2000 kuna, koliko može iznositi maksimalna kazna za građanina koji nema račun. Porezna će poslati inspektore ispred trgovina, kafića i frizera za koje primijete da šalju malo računa u evidenciju. Sve se uvodi tek od početka iduće godine.

Vlada je danas dala jamstva za sudužništvo te zaduženje Uljanika.

– Odobravamo jamstvo i financiramo prodaju broda koji je sagradio 3. maj Uljanik plovidbi. Ovo je najbolje rješenje jer, da nema toga, trebali bismo ići na svjetsko tržište pokušati prodati brod. Pokrili smo interese i brodogradilišta i brodara. Brodar je siguran u otplati ovog kredita – rekao je ministar financija Slavko Linić, dok je ministar gospodarstva Radimir Čačić dodao kako ovime Vlada jamči za kredit od 45 milijuna eura koji je Uljanik potpisao 27. travnja 2010. godine uz poček na dvije godine.

– HBOR u okviru našeg promišljanja osigurat će kreditiranje uz djelomično jamstvo. A uspješno smo završili privatizaciju Uljanika – kaže Čačić.

Na Braču najmodernija tvornica za preradu ribe

A Bračani će dobiti novu i najmoderniju tvornicu za preradu ribe. Vlada je pomogla investitoru riješiti imovinsko-pravne odnose u Postirama, tako da je izvlastila vlasnike čestica i ulaganje od 250 milijuna kuna može početi. Gradit će se tvornica kapaciteta 5000 tona ribe, a zaposlit će se 70 ljudi.

Amerikancima šaljemo 1200 kalašnjikova

Kako smo mi "bogata zemlja", odlučili smo pomoći američkim vojnicima, koji nemaju dovoljno oružja za obuku. Zato im šaljemo 1200 jurišnih pušaka AK-47, popularnih kalašnjikova, u vrijednosti od 468 tisuća kuna bez PDV-a. Amerikanci će platiti transfer oružja.

Prihvaćena je i Uredba o provedbi projekata javno-privatnog partnerstva.

– Uredba definira aktivnosti koje su nužne da bi se smanjio rok za provedbe projekta, i to sa sadašnjih 180 na 30 dana. Uz to, uredbom se projekt cijelo vrijeme kontrolira – rekao je ministar gospodarstva Radimir Čačić i dodao:

– U sljedećih 10-ak dana slijedi nam raspisivanje prvog bloka natječaja koje se odnose na zdravstvo, pravosuđe i obrazovanje te Ministarstvo kulture. U 10. mjesecu očekujemo pregovore i ugovaranje projekata. Da ne budemo pretjerano optimistični, vidjet ćete o kojim je projektima riječ i o kojem novcu.

Prihvaćen je i sa sindikatima u srijedu dogovoren nacrt kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike.

Komentara 246

LU
luja
10:06 27.07.2012.

Nagradna igra? Ja mislim da je to nastavak zavadanja naroda.

GA
gabriel16
19:55 26.07.2012.

Doljeeee vlaaadaaa!!!!!

M3
Miške 3
15:55 26.07.2012.

I još od mafije betonske cipele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije