Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
htjeli napasti Duesseldorf

Racije na zapadu i jugu Njemačke: Uhićeno desetak islamista, planirali teroristički napad?

Njemačka policija
Foto: Reuters
1/2
30.03.2019.
u 13:19

Dnevnici Bild i Rhenische Post javljaju da se kod uhićenih mahom radi o Tadžikistancima koji su pripremali teroristički napad na dosad nedefinirani cilj u Duesseldorfu, glavnom gradu savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Pripadnici Specijalnih policijskih postrojbi (SEK) proveli su na zapadu i jugu Njemačke racije u više stanova i pritom uhitili desetoricu islamista zbog sumnje da su pripremali teroristički napad u Njemačkoj, priopćilo je Glavno državno odvjetništvo u Duesseldorfu u subotu.

„Vrši se istraga zbog sumnje u pripremanje teškog kaznenog djela uperenog protiv države“, stoji u kratkom priopćenju Državnog odvjetništva u Duesseldorfu. 

Nadalje se navodi kako se radi o jednoj ćeliji pripadnika ili simpatizera tzv. Islamske države.

Dnevnici Bild i Rhenische Post javljaju da se kod uhićenih mahom radi o Tadžikistancima koji su pripremali teroristički napad na dosad nedefinirani cilj u Duesseldorfu, glavnom gradu savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Racije i uhićenja su provedeni u Duesseldorfu i okolici, Essenu i Ulmu na jugu Njemačke. 

Mediji navode kako je akcija provedena sada zbog indicija da bi napad mogao uskoro uslijediti. U Essenu su u akciji sudjelovali i pripadnici specijalne postrojbe specijalizirane za eksploziv.

Pogledajte i video Kamera uhvatila brutalan napad pit bulla

Komentara 9

I1
ing-12345
13:40 30.03.2019.

Sve ovo nijemci mogu zahvaliti Angeli Merkel i njenim klimavcima iz CDU/CSU i SPD-a

MP
miroslav.petkovic.7564
14:05 30.03.2019.

Treba im radna snaga! Nije nitko kriv njemican i njemcin ne radaju djecu. Zive sa kuckom i mackom i odjednom nema nataliteta. sad doveli ove da ih poprave!.. Sad im se to razbija o glavu a cnjo ceka iz zasjede.de. Bogate evropske babe traze po Africi. ovo je vrjeme evropski bba procvjetale su u kasnoj dobi...

KO
komar64
21:58 30.03.2019.

To je vama vaša Merkel dala...zaboravite Njemačku kakvu ste znali i imali...dolazi vrijeme kebaba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije