Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Aryan Circle Germany'

Racija u Njemačkoj protiv radikalno desne skupine

Njemačka policija
Foto: Reuters
03.03.2020.
u 10:52

"Aryan Circle Germany" je osnovana po uzoru na "Aryan Circle" koji je sredinom osamdesetih osnovan u zatvorima s ciljem propagiranja nadmoćnosti bijele rase.

Policija je u utorak u nekoliko njemačkih saveznih zemalja izvršila pretrese uperene protiv radikalno desne grupe "Aryan Circle Germany".

"Dvanaestorica osumnjičenih su se u lipnju prošle godine udružili u organizaciju 'Aryan Circle Germany' s ciljem pripremanja i poduzimanja napada na strance", priopćilo je u utorak državno odvjetništvo u Flensburgu.

Prema istim informacijama, osumnjičeni zasad nisu definirali konkretne ciljeve napada.

Prilikom pretresa je zaplijenjena veća količina propagandnog materijala i digitalnih dokaza o osnivanju ekstremističke skupine.

Neki od osumnjičenih su već u prošlosti bili kažnjavani zbog kršenja zakona o posjedovanju oružja kao i zbog kaznenih djela s radikalno desnom pozadinom.

"Aryan Circle Germany" je osnovana po uzoru na "Aryan Circle" koji je sredinom osamdesetih osnovan u zatvorima s ciljem propagiranja nadmoćnosti bijele rase.

Njemačka vlada je, nakon napada na sinagogu u Halleu prošle jeseni i pokolja s radikalno desnom pozadinom ovog mjeseca u Hanauu, najavila oštriji odnos prema ekstremno desnoj sceni.

Komentara 4

Avatar southman
southman
12:08 03.03.2020.

A silovatelji i zlostavljači sa istoka slobodno šetaju.

DU
Deleted user
11:33 03.03.2020.

Koja jeftina propaganda: sada treba na brzinu isfabricirati neke "radikalno desne skupine" da bi se javnost odvratila od stvarnih problema!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije