Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pri padu se zapalio

Zrakoplov s više od 80 putnika srušio se u Afganistanu

Afganistan: Napad talibana
REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.01.2020.
u 11:36

Lokalni mediji javljaju kako je u avionu bilo ukupno 83 ljudi

Putnički zrakoplov srušio se na istoku Afganistana, javlja BBC. Iako se prema prvim informacijama pisalo da je avion u vlasništvu kompanije Ariana Airlines, to je opovrgnuto.

Zrakoplov se srušio u pokrajini Gazni i pri padu se zapalio.  Zrakoplov je pao u području koje kontroliraju Talibani, a prema prvim infromacijama srušio se zbog tehničkih razloga.

Također, prvo je rečeno da je avion pripadao Ariana Airlinesu, ali kompanija je to negirala.

"Avioni Ariana stigli su na odredišta i nisu se srušili", rekao je predstavnik zrakoplovne tvrtke. "Avion koji se srušio, dakle, ne pripada Ariana Airlinesu", dodao je.

Jedan dužnosnik je Reutersu rekao kako se ne zna broj poginulih.

Agencija France Presse piše kako je glasnogovornik lokalne policije Ahmad Kan Seerat rekao da područje pada "nije sigurno" zbog prisutnosti talibana, te kako je vjerojatno bila riječ o civilnom letu

Okrug Deh Jaka većinom je pod kontrolom talibana, te se nalazi nekoliko stotina kilometara južno od Kabula.

Lokalni mediji javljaju kako je u avionu bilo ukupno 83 ljudi. Poletio je u 13:15 sati po lokalnom vremenu.

Ključne riječi

Komentara 3

AN
andreja1972
13:14 27.01.2020.

Još pojma nemaju koji je i ciji avion ali znaju da je uzrok tehnici kvar. Ma dajte najte!

BJ
Ben Juda Talmudan
16:44 27.01.2020.

Nekoliko američkih portala je izvjestilo da je avion koji se srušio iznad provincije Ghazni koju kontroliraju talibani, pripadao američkim zračnim snagama.Još se ne zna što je uzrok pada. Video objavljen na društvenim medijima mjesta nesreće jasno pokazuje zrakoplov dio američkogg zrakoplovstva..Srušeni zrakoplov identificiran je kao Bombardier E-11A. To je vojna varijanta civilnog tipa Bombardier BD-700 Global Express ,a koristi se kao kao nadzemna komunikacijsko-relejna platforma.Obzirom na veliki broj poginulih pretpostavlja se da je avion prevozio veći broj vojnika na drugu lokaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije