Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaka mu čast

Putnici se nisu htjeli pomaknuti muškarcu u kolicima, postupak vozača sve je oduševio

autobusna stanica
Foto: Twitter
02.11.2018.
u 13:16

Putnici će drugi put sigurno biti pristojniji kada u vozilo javnog prijevoza uđe osoba s poteškoćama

Kada u vozilo javnog prijevoza uđe starija osoba ili trudnica, svaka pristojna osoba trebala bi ustati i osloboditi mjesto, a kada je riječ o osobi s invaliditetom, o tome se uopće ne bi trebalo ni razmišljati.

No te sreće nije bio Francuz Francois Le Berre koji boluje od multiple skleroze te je u invalidskim kolicima. On je čekao autobus na stanici u pariškom predgrađu, no kada je stigao, nitko od putnika nije mu se htio pomaknuti da uđe.

Vozač autobusa takvo ponašanje nije mogao gledati pa je ustao i naredio svima da iziđu iz vozila.

– Svi van! Ti možeš ući, a vi ostali čekajte drugi autobus – poručio im je vozač. Nakon što je muškarac u invalidskim kolicima ušao u prazni autobus, vozač je nastavio voziti, a njegovu postupku sada se svi dive.

– Čestitke vozaču autobusa, a sramota za ostale putnike – jedan je od brojnih komentara podrške.

>> Ovakav ples oca i kćeri nemate priliku vidjeti često: Tata ti je legenda!

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Ada
Ada
13:39 02.11.2018.

Svaka čast! Čovjek je svojim postupkom riskirao otkaz.

PA
Pajkoslava2
14:33 02.11.2018.

Bravo!!!!! Ja sam trudna i trbuh mi je do zuba, sto znaci da se vidi iz aviona. Svaki put kad udjem u tramvaj, svi koji sjede( uglavnom skolarci i muskarci) nakon sto su me ugledali, okrenu glavu prema van ili vade mobitele iz dzepova, ili zatvore oči i prave se da me ne vide. Srce me boli kad mi se starica od 70-ak godina ustaje i nudi svoje mjesto. Gdje je nestala solidarnost??? Muškarci, gdje su vam manire??? Sjećam se kako mi je baka govorila da prije muskarci nisu dozvoljavali da jedna ženaa stoji, a on da sjedi ma koliko godina imala. Dzaba vam skole za zivot!

DU
Deleted user
14:41 02.11.2018.

Pa to je prošle godine napravio vozač u Splitu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije