Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rusija

Putinu podršku pružilo 499 sportaša i umjetnika

'Russia\'s Prime Minister Vladimir Putin meets local officials during a visit to the town of Roza, in the  Southern Urals Chelyabinsk region, on February 4, 2012.  AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI/ALEXEI NIKOLS
Foto: 'ALEXEI NIKOLSKY'
1/3
07.02.2012.
u 20:00

Ruski premijer Putin osobno je odabrao javne osobe koje će se aktivno uključiti u njegovu predsjedničku kampanju

Središnja izborna komisija Ruske Federacije objavila je listu od 499 ljudi koji će do predsjedničkih izbora 4. ožujka ove godine agitirati za Vladimira Putina, sadašnjeg premijera, koji se kandidirao za povratak na mjesto šefa države. Putin je osobno odabrao javne ličnosti koje će se aktivno uključiti u njegovu kampanju, a među njima su i poznati sportaši te umjetnici.

Među sportašima Putina podržavaju Jelena Isinbajeva, svjetska rekorderka u skoku s motkom, nogometni reprezentativci Andrej Aršavin (Arsenal), golman Vjačeslav Malafejev (Zenit) i tri povratnika u ruski nogomet iz Engleske Roman Pavljučenko (Lokomotiva), Jurij Žirkov (Anži) i Dinijar Biljaletdinov (Spartak).

Na listi umjetnika, poštovatelja lika i djela Vladimira Putina su i glazbenici, među kojima je operna diva Ana Netrebko, violist Jurij Bašmet, dirigent Pavel Kogan i slavni redatelj Nikita Mihalkov. Putina podržavaju i kustosi muzeja Ermitaža i Puškina, kao i urednici najpopularnijih tiskovina. Premijer je uzeo jednodnevni odmor da bi se u utorak susreo s ljudima od povjerenja koje je odabrao i zahvalio im što će dvadesetak dana biti u službi njegove propagandne aktivnosti. Veliki favorit predsjedničkih izbora, Putin je doživio pad popularnosti s neviđenim valom prosvjeda od njegova dolaska na čelo zemlje 2000. godine i vjerojatno će biti prisiljen na drugi krug izbora.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
20:12 07.02.2012.

Amerika ne zeli da pobijedi tko je izabran od naroda nego ulica ili domaci kvislinzi.....vidjet cete da Amerika nece priznati izbore....dok god ne dodje ulica na vlast.

SP
Spomenik
20:36 07.02.2012.

Kao da se Rusi brinu sto \"ulica\" misli....Ali znaju vrlo dobro sto \"ulica\" priprema....Samo su oni sto \"kuhaju corbu\" u Ruskoj Federaciji zaboravili da i oni imaju svoje \"ulice\"!!!

OB
-obrisani-
20:04 07.02.2012.

150 tisuca domacih kvislinga ili 0,1% stanovnistva moze upropastiti narod od 140 miljuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije