Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI ŠEF NJEMAČKE TELEVIZIJE

'Putina smo šest sati čekali za intervju. Imao je ledeno hladne plave oči i razgovarali smo stojeći'

26.11.2022.
u 23:37

Kada sam donio odluku biti novinar, postati član redakcije ZDF-a, a bilo je to jako rano u mojoj karijeri, nisam tražio najvažniju novinarsku kuću. Tražio sam zanimljivo mjesto za sebe i priliku da postanem urednik. ZDF je bio prvi koji mi je ponudio stalni posao. No tada sam definitivno shvatio koliko je ZDF važan, poglavito zbog vijesti, informacija i doprinosa razvoju Njemačke. U kasnim 1980-ima bio sam urednik u glavnim večernjim vijestima ZDF-a Heute Journal, a 1989. postao sam pomoćnik urednika. Bila je to godina njemačkog ujedinjenja. Postao sam posebno svjestan da je emitiranje u Istočnu Njemačku, otvaranje prozora slobodnim informacija, vrlo važno za opozicijski pokret i demokratski proces. Kasnije, na prijelazu stoljeća, razvila se kriza kada su privatne televizije postale vrlo snažne.

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar krcedolac
krcedolac
07:04 27.11.2022.

Čovjek koji poznaje dobre strane tuđe smrti, bilo njegovih neprijatelja ili sunarodnjaka sigurno ima puno pametnoga za reći.

Avatar Foton
Foton
01:38 27.11.2022.

Ono sto Ja na pisem nema ni jedan posto mrznje i prostote sto imaju ovi rusofilski komentari, pa me stalno brisu, a ovi grozni komantari prolaze. Mozda bi urednik VL trebao malo prokontrolirati sto se tu dogadja. Ako ovo ne bude odmah obrisano, vidjeti cemo.

Avatar Cohen
Cohen
07:50 27.11.2022.

Glupava konstatacija ("Imao je ledeno hladne plave oči i razgovarali smo stojeći"). Nije ih takve "nosio" za intervju, ad hoc, poput odijela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije