Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADIMIR PUTIN

“Ukrajina je tragedija, a ne komedija”

Vladimir Putin
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
1/20
20.06.2019.
u 21:57

Gospodarstvo, geopolitika, odnosi sa susjedima i sloboda govora najviše su zanimali ruse

Ruski predsjednik Vladimir Putin jučer je održao svoj sada već tradicionalni susret s javnosti na kojemu je pred televizijskim kamerama i u izravnom prijenosu odgovarao na telefonska pitanja gledatelja. U pripremi emisije pristiglo je više od milijun pitanja, a Putin je odgovarao na odabrana, koja su, prema procjenama njegova ureda, mogla zanimati najveći broj Rusa, ali i prikazati slojevitost ruske nacionalne i međunarodne politike.

Napad tijekom prijenosa

Kao i prijašnjih godina, pitanja su otvorena gospodarskim temama. Ruski nacionalni gospodarski projekti usmjereni su, ustvrdio je Putin, u modernizaciju ekonomije koja bi trebala rezultirati povećanim standardom građana.

– Cilj je stvoriti visokotehnološko društvo, poboljšati životni standard i osigurati dugoročnu stabilnost – odgovorio je na jedno od prvih pitanja ruski predsjednik, dodajući pri tome kako je inflacija u Rusiji danas manja od 5 posto. I sve to imajući na umu kako je Rusija tijekom posljednjih 5 godina izgubila oko 50 milijardi dolara zbog sankcija.

Tijekom snimanja emisije i javnog prijenosa računalni sustav preko kojega su išle komunikacije doživio je dva računalna napada iz inozemstva, no sigurnosne službe u čijoj je nadležnosti telekomunikacijski sustav predsjednika Putina uspjele su odbiti DDOS napad i zaštititi mrežu te osigurati nesmetan nastavak četverosatnog prijenosa.

Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL

Uskoro su pitanja prešla na unutrašnjopolitičku situaciju u Rusiji, posebno osvrćući se na slobodu medija i govora. Putin je ustvrdio kako je nedavno doneseni zakon kojim se kažnjava kritiziranje državnih dužnosnika krivo protumačen u javnosti jer mu je cilj bio zaštititi državne simbole poput himne i zastave, no ljudi trebaju imati slobodu kritiziranja državnih dužnosnika.

Što se tiče odnosa sa zapadom, ruski predsjednik ne očekuje skoru promjenu stava zapada prema Moskvi, no da je on spreman na dijalog s Trumpom kada Washington procijeni da je američka administracija na to spremna. Ipak, situaciju otežava i pokretanje američke predizborne kampanje.

Vladimir Putin
1/6

Nema ujedinjenja s Minskom

Za novoizabranog ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog ustvrdio je kako je on odličan komičar, no situacija u Ukrajini već dugo nije komedija, već tragedija.

Putin je najavio kako je spreman boriti se s korupcijom i kriminalom u Rusiji kako bi zemlja slijedila najbolje standarde današnjice.

Jedno od posljednjih pitanja na koje je ruski predsjednik odgovarao bila je mogućnost ujedinjenja Rusije i Bjelorusije u jednu državu. Kako je rekao, takvo rješenje sada se ne razmatra.

 

 

 

Komentara 19

AO
ante.oreskovic75
08:24 21.06.2019.

Jadan narod,imaju špijuna za vođu koji ja brzo postao milijarder!Ma ko to pita,votke ima a ostalo kao kod drugih lopova,snađi se druže!!

VL
????
15:49 20.06.2019.

Ovaj mulja Ruse kao i Plenki Hrvate.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:15 20.06.2019.

Haha. Kaze Petkovic cveta cvece u nase preduzece. Prosjecna placa 1100 kn. Ja platio espresso u Sankt Petersburgu 200 rublji. 20 kn. To si ni Pjutin ne moze priustiti haha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije