Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"NEMA ZRAČENJA"

Putin tvrdi da "nema opasnosti" nakon eksplozije u ruskoj raketnoj bazi

Vladimir Putin
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
1/9
19.08.2019.
u 21:39

Nakon nesreće, rusko ministarstvo obrane je isključilo mogućnost radioaktivnog zagađanja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak da nema opasnosti nakon eksplozije u kojoj je poginulo 5 osoba 8. kolovoza u bazi za lansiranje raketa na ruskom Dalekom sjeveru.

Na konferenciji za novinare uoči susreta s francuskim kolegom Emmanuelom Macronom u Breganconu, ruski predsjednik je izjavio "nema nikakve opasnosti ni povišenja razine zračenja".

"Poslali smo stručnjake na mjesto eksplozije i oni kontroliraju stanje", rekao je i dodao da su "poduzete preventivne mjere kako se ništa nepredviđeno ne bi dogodilo".

Desetog kolovoza je ruska nuklearna agencija Rosatom objavila da je dva dana ranije u eksploziji u raketnoj bazi u Arhangelsku na ruskom Dalekom sjeveru poginulo 5 osoba. 

Nakon nesreće, rusko ministarstvo obrane je isključilo mogućnost radioaktivnog zagađanja.

Gradska uprava jednog mjesta smještenog blizu baze je navela da je zabilježila kratko povišenje radioaktivnost i zatim povukla tu objavu.

Ruske vlasti su zatim priznale da je nesreća povezana s testiranjima "novog naoružanja":

Petnaestog kolovoza je norveška uprava za nuklearnu sigurnost navela da je nekoliko dana nakon eksplozije otkrila tragove radioaktivnog joda u područjima koja graniče s Rusijom.

"Trenutačno nije moguće odrediti jesu li tragovi radioaktivnog joda povezani s nesrećom u Arhangelsku", naglasila je norveška uprava za nuklearnu sigurnost.

Komentara 4

TO
Toni66
01:33 20.08.2019.

Kako je to dirljivo i humano kako se mnogi na zapadu brinu za zdravlje Ruskog naroda...

NE
Nepokolebljiv
23:59 19.08.2019.

Naravno, komrad Putin osobno "nema potrebe" ici pokazati se i ponuditi ohrabrenje ustrasenoj raji. On samo kaze da je sve u redu ali sluzbene obaveze ga vezu sto dalje od mjesta male nezgode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije