Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Kremlja

Putin: Rusija može na napad konvencionalnim odgovoriti nuklearnim oružjem

Russian President Putin delivers a televised address to the nation about the coronavirus disease outbreak, outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
02.06.2020.
u 18:53

Rusija svoj nuklearni arsenal može uporabiti i kao odgovor na napad na saveznika ako takav napad uključuje oružja masovnog uništavanja, stoji u uredbi

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u utorak donio uredbu kojom se utvrđuje da ruska vojska može uporabiti nuklearna oružja kao odgovor na napad koji bi uključivao samo konvencionalna oružja.

Rusija može poduzeti takvu akciju ako početni napad predstavlja izravnu prijetnju "opstanku države", po uredbi objavljenoj na internetskiim stranicama Kremlja.

Rusija svoj nuklearni arsenal može uporabiti i kao odgovor na napad na saveznika ako takav napad uključuje oružja masovnog uništavanja, stoji u uredbi.

Putin, po izvršnoj uredbi, zadržava pravo da kao predsjednik donese končanu odluku o uporabi nuklearnog oružja.

VIDEO Novi moćni ruski projektil prijetnja NATO-u

Komentara 9

MP
Miroslav.P
20:38 02.06.2020.

Nije Rusja nikad upotrebljavala tako oruzje.Samo sto dalje od njihovih granica bilo bi pametno svakome.Ai cjeli svjet je svjestan da nemoze nista Rusiji samo gledat.

ST
Stipan
21:26 02.06.2020.

Konvencionalni i nuklearni rat je out. Sad je In virološki rat.

PR
Praputnjak
21:35 02.06.2020.

Odluka luđaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije