Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s Medvedevom

Putin stigao u Soči i na skijama obavio inspekciju

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
03.01.2014.
u 18:35

Nakon krvavih terorističkih napada ruski predsjednik posjetio olimpijska borilišta.

Dok zemlja i dalje strahuje od mogućih napada terorista i oplakuje 33 žrtve krvavih napada u Volgogradu, a kavkaski džihadisti prijete zaustavljanjem Olimpijskih igara, ruski predsjednik Vladimir Putin zaputio se u Soči.

Putin u crnomorskom odmaralištu Sočiju od danas provodi temeljitu inspekciju olimpijskih objekata i infrastrukture uoči Olimpijskih igara početkom veljače, objavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Peskov je kazao i da su svi ruski dužnosnici zaduženi za pripreme Olimpijskih igara stigli u Soči.

Kontrolira baš sve

– U idućih nekoliko dana ruski predsjednik temeljito će pregledati sve objekte na planini i u priobalnom području i još jednom vidjeti proceduru priprema za ceremoniju otvaranja Olimpijskih i Paraolimpijskih igara – rekao je Peskov i dodao da će se Putin posebno usredotočiti na objekte koji još uvijek nisu dovršeni.

Putin je boravak iskoristio za rekreaciju i skijao više puta u skijaškom kompleksu Laura, smještenom na 1435 metara nadmorske visine na padinama grebena Psehako, u ski-centru Krasnaja Poljana. Poslije nekoliko spuštanja Putin je zaključio da nije teško skijati na tim stazama.

Putinu je društvo u skijanju pravio i ruski premijer Dmitrij Medvedev. Njih dvojica nisu skijala na olimpijskim nego na stazama naftne državne kompanije Gazprom, koje se nalaze pokraj olimpijskih staza.

Strah od džihadista

Puno će teže od spuštanja niz padine biti uvjeriti natjecatelje da će biti sigurni tijekom natjecanja kada se uvukla psihoza i strah od džihadista. Rusi su šokirani činjenicom da je jednu od bombi u Volgogradu postavio Pavel Pečonkin, koji je prije dvije godine prešao na islam.

>>Putin: Borit ćemo se protiv terorista dok ih ne istrijebimo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije