Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova organizacija

Putin osniva novi pokret pionira

Russian President Vladimir Putin cups his ear to listen to a question as he departs after a summit on the Ukraine crisis at the Elysee Palace in Paris, France, October 2, 2015. France hosted a meeting with leaders of Russia, Germany and Ukraine in Paris f
30.10.2015.
u 13:34

Nova omladinska organizacija za "oblikovanje karaktera" djece

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je osnivanje nove omladinske organizacije za "oblikovanje karaktera" djece, a  mnogi nisu mogli izbjeći usporedbu s nekadašnjim Pokretom pionira iz sovjetskog razdoblja, prenosi u petak AFP.

Putin je ukazao na osnivanje nove organizacije u cilju "oblikovanja karaktera učenika na temelju sustava vrijednosti ruskog društva" potpisao u četvrtak, a mediji su je odmah usporedili s pionirskim pokretom koji je 1922. za desetke milijuna djece utemeljio Lenjin.

Prepoznatljivi s crvenim maramama oko vrata, većina djece bivšeg SSSR-a morala su biti članovi pionira, a to je često bio uvod i priprema za Komsomol, organizaciju mladih komunista. Obvezan za svu djecu od 9 do 14 godina, pionirski pokret je zamro s raspadom SSSR-a.

Putin je od svog dolaska na vlast prije 15 godina vratio brojne simbole iz sovjetske epohe.

Ključne riječi

Komentara 59

DU
Deleted user
14:05 30.10.2015.

lako je sr@ti po rusima, ajde vecernji napiste clanak "pederi u americi imaju rodeo" i pisite u stilu kao sto pljujete ruse,jadnici jadni...ajde malo o ovome da vas cujem, nego ne smije zucnuti...a vamo kao Putin ima pionire, ajde pisite Obama ima pederski rodeo ako imate mud@...... http://www.dailymail.co.uk/news/article-3269964/Breaking-steers-breaking-stereotypes-meet-cowboys-gay-rodeo-yes-drag-race.html

OR
@orlando
13:57 30.10.2015.

To uopće nije loše, djeca se tako bolje usmjeravaju za budućnost.

Avatar superhik74
superhik74
16:39 30.10.2015.

Uh, sto se "zapadni tisak" zanima s Putinom i Rusijom, dok rijeke izbjeglica nastale jako "uspjesnim" izvozima "demokracije" slijevalju na taj isti zapad. S njihovim problemima ce se vjerojatno baviti Kina, jer je "zapad" zaokupljen s pionirima, Putinom i Rusijom. "Boy scouts" su OK, to ne "izgradjuje karakter", pioniru su "zabrinjavajuci".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije