Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTURUSKA RETORIKA

Putin optužuje Bidena za proturusku retoriku, istovremeno poziva na rješavanje krize u Kirgistanu

Vladimir putin
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
1/3
07.10.2020.
u 13:06

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je rekao da je primijetio oštru proturusku retoriku kod američkog demokratskog kandidata za predsjednika Joea Bidena, ali da ga ohrabruju Bidenove izjave o kontroli naoružanja.

"Što se tiče predsjedničkog kandidata Demokratske stranke (...) svjedočimo također poprilično oštroj proturuskoj retorici. Nažalost, na to smo naviknuti", rekao je Putin na državnoj televiziji.

S druge strane pak, nastavio je, Biden je dao ohrabrujuće izjave o Novom START-u, posljednjem značajnom sporazumu o nuklearnom oružju između Rusije i SAD-a koji ističe u veljači.

"Kandidat Biden je javno rekao da je spreman za produljenje Novog START-a ili za novi sporazum kojim bi se ograničilo strateško oružje, a to je vrlo ozbiljan element naše suradnje u budućnosti", rekao je Putin.

Moskva i Washington za sada ne uspijevaju dogovoriti novi sporazum ili produljiti postojeći, iako je izaslanik predsjednika Donalda Trumpa za kontrolu naoružanja u utorak izjavio da je u bilateralnim pregovorima postignut "važan napredak".

Putin se u intervjuu koji je objavljen na njegov 68. rođendan osvrnuo i na stanje u Kirgistanu i sukob oko Nagorno Karabaha.

Izrazio je nadu u mirno rješenje političke krize u Kirgistanu, nakon što su u utorak poništeni rezultati parlamentarnih izbora a ostavku je podnio premijer i predsjednik parlamenta.

"Nadamo se da će sve biti riješeno na miran način. Nadamo se da će se uspostaviti normalan demokratski politički proces što je prije moguće".

Također je pozvao Armence i Azerbajdžance da zaustave "tragediju" u Nagorno Karabahu, što je prva njegova izjava oko tog sukoba.

"To je golema tragedija. Ljudi umiru, veliki su gubitci s obje strane. Nadamo se da će se taj sukob što prije zaustaviti", istaknuo je Putin.

Komentara 1

MX
Mister X
15:27 07.10.2020.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je rekao da je primijetio oštru proturusku retorik Bidena na hrvtski Bijednika koji nezna da če se Putin ošet odlučiti za Trampa ako ga ne srede tamo . Pokuüaj sa Koronom izglefda nije uspiospio . kako su Lukavi neće "Kaza-novićok" da koriste nego ovo sa slabim virusom ,. Misle kad Putin sa jadnim Kazačokom krenuo da truje; bez uspijeha . boje da vidimo i da mi Trampa poplašimo ga virusom . Neznaju da mu je Putin poslao lijek koji riješava taj virus od kojega mlioni boluju a da nisu ni polislili ili što osjetili tako i Tramponja ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije